van der Horst

24H Zolder: "Geen schijn van kans tegen fabrieks Audi van WRT"

VDS Racing Adventures - Ligier JS49
VDS Racing Adventures - Ligier JS49
Over enkele dagen snijden de verschillende GT's, toerismes en proto's de 24 Hours of Zolder aan. Net als vorig jaar, zien we dit jaar opnieuw een prototype in de kleuren van VDS Racing Adventures van Raphaël van der Straten, al betreft het dit jaar een Ligier en geen Wolf. In een vooruitblik op de deelname geeft Raphaël van der Straten zijn ongezouten mening en pleit voor het bannen van de GT3's en het inperken van de 24 Hours of Zolder tot een koers van 10 of 12 uren.
“De fabriekswagens van Wolf zijn er niet bij, onze wagen is weer helemaal nieuw en ik denk dat we voor de zege in onze klasse kunnen gaan. Het algemene klassement? Tegen de fabriekswagen van WRT Audi maken we geen schijn van een kans, misschien kunnen we in het beste geval strijden met één van de Porsche Cup om op het algemene podium te komen”, licht van der Straten toe.

VDS Racing Adventures pakt, net als vorig jaar, de race aan met meer dan vier piloten. De reden daarvoor is eenvoudig volgens van der Straten, “Het is bijzonder moeilijk om drie of vier rijders met het volledige budget terug te vinden, wat dan ook de reden is dat we deze 24 Uur van Zolder met zes afwerken”.

Het budget is volgens van der Straten de hoofdoorzaak en er zijn volgens hem verschillende manieren om de vereiste budgetten naar omlaag te trekken. “Na de wat vreemde communicatie rond de proef, denk ik dat het stilaan tijd is dat de organisatoren de GT3’s bannen. Om deze proef te redden, een race die heel wat geld kost, moet de lat niet hoger, maar lager liggen, en wagens die minder geld vereisen, moeten een voordeel hebben. Dat kan onder meer ook door de lengte van de race in te perken. Waarom beperkt men zich niet tot 10 of 12 uur? Of tweemaal 12 uur? De huidige formule slaat al enkele jaren niet meer aan, dus waarom koste wat het kost door willen gaan?”

Foto: VDS Racing AdventuresDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op maandag 26 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Historic Grand Prix Circuit Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons