van der Horst

24H Zolder: It runs in the family

MSE klaar voor de 24 Hours of Zolder
MSE klaar voor de 24 Hours of Zolder
Nog amper twee weken en de eerste trainingen voor de MENZO 24 Hours of Zolder gaan van start. Ondertussen mag de wedstrijd zich ook verheugen op de aanwezigheid van een Bekende Vlaming die in familieverband zijn eerste stappen in de racerij zal zetten: Stan Van Samang. Nog van familieverband is er sprake in het racende gezin Derdaele, waar maar liefst twee Porsche 911 GT3 Supercup zullen ingezet worden.
  • De Swert Opticiens
Geen Koen Wauters dit jaar in de 24 uur van Zolder, maar geen nood, de frontman van Clouseau zal op een waardige vervanger in de Zolderse etmaalrace kunnen rekenen. Stan Van Samang maakt op de Limburgse omloop immers zijn racedebuut, in de MSE BMW, waarin hij het stuur deelt met zijn neef Bart en zijn nonkel Jef en Peter Beckers.

Stan Van Samang: “Ik moet toegeven dat het een beetje stressen is, maar ik leef er enorm naar toe. Ik kijk er enorm naar uit om straks in onze racewagen over het circuit van Zolder te mogen racen. Bart heeft me de afgelopen maanden onder de vleugels genomen en ik heb uren opleiding achter de rug.
Ondertussen wordt nog iets meer in het Noorden van Limburg ook met ongeduld naar de race uitgekeken. Vader en zoon Patric en Dylan Derdaele komen met twee Porsche van hun team Belgium Racing naar de etmaalrace in Zolder. Voor hen is deze Menzo 24 Hours of Zolder steeds één van de hoogtepunten van het jaar.

Het op en top Limburgse team werd al tweede in 2010 en derde in 2012 en is dus nu op zoek naar een nieuw podium.

Porsches Supercup van Belgium Racing
Porsches Supercup van Belgium Racing
Patric Derdaele: “Wij zetten met Belgium Racing twee Porsche 997 Supercup in, voor twee diverse bemanningen met twee verschillende opdrachten. De wagen van mijn zoon Dylan, met Kenneth Heyer, Frank Thiers en Bert Redant moet de race aan een stevig tempo afwerken om toch enigszins druk te zetten op de uitgesproken favoriet, de Audi. Daarnaast is er een wagen voor Danny De Laet, een Zwitserse rijders en Chris Mattheus. Zij moeten regelmatig rijden, maar kunnen met de iets oudere versie van de Supercup ook langer wegblijven van de pomp. Hun doel is op regelmaat richting het podium rijden. En een race moet altijd gereden worden, dus de Audi heeft deze editie van de MENZO 24 Hours of Zolder nog niet zomaar gewonnen! Daarnaast gaan wij in het kader van onze samenwerking met Circuit Zolder ook de hoofdtribune onder handen nemen en last but not least een stevig feestje organiseren tijdens de race zelf” deelname!

Dit feest wordt al voor de start op gang getrokken met de organisatie van een parade net voor de start van de hoogmis van de Vlaamse autosport. CEO Thierry Deflandre ligt toe: “net voor de start organiseren we voor GT wagens, oldtimers, en alle andere mooi opgesmukte auto’s een rondrit van 3 ronden op het circuit. Deelnemers worden op een exclusieve manier ontvangen met Prosecco en ereplaatsen. Inschrijven kan nog via sales@circuit-zolder.be


Circuit Zolder pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op dinsdag 20 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons