van der Horst

24H Zolder: Na 7H: Prototypes delen in de klappen - Audi blijft op kop

GHK Racing - Radical SR5
GHK Racing - Radical SR5
In het begin van de race konden de prototypes mee met de snelste GT's en op een gegeven moment nam de Wolf zelfs de leiding van de wedstrijd. Spijtig kregen de meeste van deze wagens al snel met allerlei problemen te kampen en met uitzondering van de GHK Radical zijn zij allen ver teruggevallen in het klassement. De GHK wagen houdt dapper stand op de tweede plaats, nu op 6 ronden van de leidende Audi.
  • VR Racing
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Met uitzondering van een wissel van de frontpartij kende de GHK Radical nog geen problemen en de wagen bevindt zich dan ook in tweede positie achter de leidende Audi. De Bas Koeten Racing Wolf die dankzij een extra lange stint de leiding kon pakken kreeg eerst problemen aan het achterwiel waarbij veel tijd werd verloren en nadien reed een Porsche de zwarte bolide aan in de tankzone. Met een afgerukte voorophanging was verder rijden uitgesloten. Ondertussen stond de VDS Adventures Ligier meer stil in de pits dan de wagen zich op de baan bevond, verschillende problemen teisterden de rode prototype waaronder het begeven van de koplampen. De Ligier toert nu rond op de veertiende plaats. De GH Motorsport Radical had zich ook in de top vijf genesteld wanneer de wagen na een pitstop op koude banden van de baan ging waarbij zowel de voor- als de achterkant beschadigd werden. Na het vervangen van de crashbox kon de wagen terug de baan op maar met een aanzienlijke achterstand.

Van De Water - BMW E30 M3
Van De Water - BMW E30 M3
Grote problemen zijn er ook bij de Van de Water BMW waar de motor vastgelopen is, momenteel overlegt men of men de motor zou wisselen. De Speedlover Porsche kreeg af te rekenen met een klapband, maar de wagen verloor al bij al weinig tijd en kon zijn zesde plaats behouden. De Audi bleef gespaard van pech en heeft de leiding stevig in handen. De nacht is nu over het circuit gevallen en nog zestien wagens bevinden zich momenteel op de piste. Naast de opgaven van de MSE BMW en de Bas Koeten Wolf bevinden zich momenteel drie wagens in de pits met serieuze problemen, de zwarte Mazda van de Racing Stars boys (differentieel), de PG Motorsport Porsche alsook dus de BMW E30 M3.  

Stand na 7 uren:

1. Belgium Audi Club Audi R8 LMS #1 - 238 ronden
2. GHK Racing Radical SR5 #101 - 235 ronden
3. Belgium Racing Porsche 997 #99 - 235 ronden
4. JR Motorsport BMW Silhouette #21 - 228 ronden
5. Belgium Racing Porsche 997 #98 - 222 ronden
6. Speedlover Porsche 997 #94 - 222 ronden
7. Recy Racing Team BMW 120 D #14 - 220 ronden

Update 23.05

De leidende Audi is met versnellingsbakproblemen de pits komen opzoeken.

Foto: Martijn Wouters & Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Nationaal op zaterdag 31 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons