van der Horst

24H Zolder: Nabeschouwing Benoit Dupont

Vader Vincent Dupont won de 24 Uren van Zolder maar liefst 4 maal en dit jaar was het net tien jaar geleden dat hij zijn laatste zege boekte in de Zolderse etmaalrace. Net daarom wou zoon Benoit Dupont dit jaar zo graag op het algemene podium eindigen met de BMW M3 Silhouette van JR Motorsport, als eerbetoon aan zijn vader, die overigens de race op de voet heeft gevolgd. De doelstelling van Benoit werd gerealiseerd: een tweede plaats algemeen, met de overwinningen in de Divisie Toerisme en de Klasse Silhouette als toemaatje!
Samen met zijn teamgenoten Steve Vanbellingen, Ward Sluys en Pascal Nelissen-Grade mag Benoit Dupont terugblikken op een zeer geslaagde 24 Hours of Zolder. Het rijderskwartet kon de race aanvatten van op de tweede startrij en vertoefde de hele wedstrijd in de bovenste regionen, om tenslotte als tweede te finishen. “Maar het zag er allemaal wel wat makkelijker uit dan het in feite was hoor”, glimlacht een goedschalkse Benoit. “We hadden een perfecte auto, maar het circuit van Zolder is slopend voor de mechaniek. Daardoor kende ik tijdens mijn eerste stint wat problemen met de stuurstang en tijdens mijn laatste stint brak de uitlaat deels af, waardoor er heel wat CO2 in de cockpit terecht kwam. Bovendien werkten we het slot van de race af met een versnellingsbak waarop nog drie van de zes versnellingen dienst deden, het laatste uur zelfs alleen nog de derde versnelling.”

Toch kan Dupont junior zeer tevreden zijn over zijn wedstrijd en dat niet enkel omwille van het resultaat. “We boeken hier inderdaad een topresultaat, en dat juist tien jaar na de laatste zege van mijn vader in de 24 Hours of Zolder. Het stemt mij tevreden dat ik hem dit kan laten meemaken, dankzij een perfecte auto, een perfect team en fantastische teamgenoten! Het is mijn manier om hem te eren, ik droomde ervan en ik heb mijn droom kunnen waarmaken.”
Soms zijn dromen geen bedrog, want als Benoit morgen wakker wordt, dan staat die mooie trofee er nog...

Benoit Dupont PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op woensdag 4 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons