van der Horst

24H Zolder: Nabeschouwing DVB Racing

Twee zeges in drie wedstrijden en één tweede plaats dat is de oogst voor DVB RACING in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux tijdens de laatste Belgische manche van het gloednieuwe kampioenschap. Jeffrey Van Hooydonck en Hunter Abbott staan voorlopig één en twee in de tussenstand van het kampioenschap en dat met nog één meeting te gaan, op 28 en 29 september in Zandvoort.
Het weekend, of eigenlijk het verlengde raceweekend, begon meteen schitterend voor het Willebroekse team. Hunter Abbott verzekerde zich van een plaats op de eerste startrij, terwijl Jeffrey van Hooydonck met een pole-positie nog beter deed. Het duo in de schitterende Petronas Porsche 997 GT3 Cup zette het prima resultaat van de chronoritten meteen om in een eerste winst op donderdagavond, net voor de kwalificaties van de Menzo 24 Hours of Zolder.

Hunter Abbott : “Wat een manier om het weekend te beginnen ! Het team deed weer eens schitterend werk en samen met mijn teamgenoot kon ik hun werk in een prima prestatie omzetten. We doen samen een mooie zaak in het kampioenschap, we lopen verder uit op de concurrentie en dat is wat onze opdracht voor de race was.”

De Brit Habbott kon in zijn sprintrace zijn tweede startplaats verzilveren, terwijl Jeffrey van Hooydonck tijdens zijn 25-minuten durende race geen twijfel over zijn intenties liet bestaan. Van Hooydonck reed van start tot finish aan de leiding en pakte niet enkel de zege, maar ook de eerste plaats in het kampioenschap. Hij telt nu 9 punten meer dan zijn teamgenoot bij DVB RACING, Hunter Abbott, en dat met enkel nog de races in Zandvoort voor de boeg.  

Jeffrey Van Hooydonck : “Dit is best een bijzondere situatie, want ik rij samen met Hunter één race per weekend en toch strijd ik met hem voor de titel. Uiteraard heeft dat te maken met het feit dat we ook ieder een individuele race rijden, ja acht wel een uitzonderlijke situatie. Anderzijds moet ik zeggen dat desondanks de sfeer in het team en tussen ons uitzonderlijk goed blijft. Ik zal uiteraard er alles aan doen om mijn eerste titel te halen, sinds mijn Europese titel in de Formula Renault in 1997!”

Ook de tweede wagen van het team van teammanager Frank Thuriaux, de Porsche in de kleuren van Curbstone, met achter het stuur Patrick van Glabeke en Fréderique Jonckheere, was opnieuw van de partij. De jonge West-Vlaming Fréderique Jonckheere en de man van de incentives, Patrick van Glabeke, werden knap vierde in de lange race. In de derde race van het weekend finishte ze nog eens op diezelfde plek.

DVB Racing PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op woensdag 4 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons