van der Horst

24H Zolder: Nabeschouwing Henk Haane

Dat de Wolf GB08 van Henk Haane, de broertjes De Val en Christophe Geoffroy al vroeg in de wedstrijd een technische stop diende te maken verwonderde velen, maar nog groter was de verwondering toen de Essenaar kort daarna de Wolf #107 met een gescheurde monocoque in de pitbox parkeerde. Einde verhaal voor de bolide van het viertal die het begin van de wedstrijd kleurde, de Audi R8 LMS Ultra naar de tweede plaats verwees en tevens ruim sneller was dan de latere winnaar, de #99 Porsche 997 GT3 Cup van Belgium Racing.
  • St. Paul
Met een plaats op de eerste startrij was Henk Haane best tevreden en samen met hem zijn collega-rijders en het hele team van Bas Koeten. Ook de (voorzichtige) start van de wedstrijd kaderde in het strategisch plan en al vrij snel vertoefde de Wolf GB08 aan de leiding van de wedstrijd. “Maar toen kenden we een technisch probleem links achteraan en daardoor verloren we 20 minuten in de pitbox”, aldus Henk Haane. “Toen ik de wedstrijd hervatte kon ik makkelijk rondjes van 1´35” afmalen. Alles zag er dus nog steeds goed uit, want daar konden nog twee volle seconden af. Jammer genoeg liep het fout toen ik de pitlane opzocht, waar ik werd aangereden door een wagen die de tankzone verliet. De Wolf werd letterlijk gesandwiched tussen die wagen en de betonnen muur. Onnodig om te vertellen dat dit een vrij ongezonde situatie is voor een wagen waarvan de monocoque uit koolstofvezel bestaat. De ophangingsarmen waren gewoon uitgescheurd en ook op andere plaatsen in het chassis stelde men scheuren vast. Het was dus een vroegtijdig einde van een wedstrijd waarin we wel wat mogelijkheden hadden, maar deze helaas niet konden benutten.”

Of er ontgoocheling is? “Ja, natuurlijk”, aldus Henk. “Het zou onzin zijn om te gaan verklaren dat ik niet ontgoocheld ben. Dat de teameigenaar en de betrokken piloot van de wagen die het incident veroorzaakte me persoonlijk en uitvoerig hun excuses aanboden wordt ten zeerste gewaardeerd en verzacht de spreekwoordelijke pijn wel wat, maar helaas koop je daar niks mee...”

Henk Haane PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op woensdag 4 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons