van der Horst

24H Zolder: Nabeschouwing MSE

Na een veelbelovende aanloop zijn de 24u Zolder 2013 voor MSE niet verlopen zoals verhoopt. De vrije en officiële trainingen op donderdag toonden aan dat de langdurige en intensieve begeleiding van Stan Van Samang haar vruchten had afgeworpen. Met uitermate regelmatige rondetijden en racedata, die tijdens de doorgaans moeilijkere nachttraining zelfs evolueerden in de richting van de andere 3 piloten, bewees Stan dat hij volledig klaar was voor zijn eerste stappen in de autosport.
  • Skylimit Events
Dat Bart geen probleem zou hebben om een snelle rondentijd neer te zetten verbaasde niet, net zomin het gemak waarmee Peter Beckers en Jef van Samang al tijdens de trainingen onmiddellijk het juiste wedstijdritme beet hadden. Ze bewijzen hiermee nog steeds onmisbare uithoudingsroutiniers te zijn.

De wedstrijd werd aangevat met de duidelijke opdracht om te finishen. Na een perfect verlopen eerste stint door Bart, nam Stan het stuur over. Jammer genoeg is het bij het uitkomen van de Villeneuvebocht fout
gelopen, met als resultaat dat de BMW E92 zodanig beschadigd werd dat herstelling tijdens de race onhaalbaar bleek.

Uitvoerige analyse van camerabeelden en racedata hebben intussen aangetoond dat het ongeval kan geklasseerd worden als een, weliswaar bijzonder jammer, race-incident. Samen met partner AG Metals Recycling, kijkt MSE intussen uit naar de volgende wedstrijd, de 1000 km van Zolder, die gereden worden in november.

MSE PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op woensdag 4 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons