van der Horst

24H Zolder: Nabeschouwing Steve Vanbellingen

Er bestaat geen beter gevoel dan wanneer al je verwachtingen, na heel wat hard werk, worden ingelost. Steve Vanbellingen mocht, samen met zijn ploeggenoten Ward Sluys, Pascal Nelissen-Grade en Benoît Dupont, pronken op het algemene podium van de Menzo 24 Hours of Zolder na een sterke en verstandige wedstrijd. Een knappe collectieve prestatie die het beste doet vermoeden voor de laatste seizoenshelft.
De laatste loodjes wegen vaak het zwaarst, zo bleek nog maar eens uit deze jaargang van de 24 Uur van Zolder. “De versnellingsbak leek het in de laatste uren even te begeven, maar uiteindelijk hield de mechaniek op de BMW M3 stand, ongetwijfeld door de zorgvuldige voorbereiding van JR Motorsport. Het team heeft de wagen naar aanloop van de Limburgse klassieker volledig nagekeken en een nieuwe motor gemonteerd, iets wat dus duidelijk zijn vruchten heeft afgeworpen.” Steve is duidelijk trots op zijn teamleden en beseft dat de tweede plaats een prestatie is op naam van de hele groep.

De 24 Uur van Zolder werden eerder deze week al op gang gefloten met de oefen- en kwalificatiesessies op donderdag. JR Motorsport concentreerde zich op de wedstrijd, maar liet toch een knappe vierde tijd optekenen. “We startten hier  met het podium als duidelijke ambitie. De zege leek ons te hoog gegrepen, vooral door de aanwezigheid van de Audi van WRT, maar een wedstrijd moet natuurlijk nog altijd gereden worden.” In de aanvangsfase verloor het team rond Steve Vanbellingen nog goed twintig minuten door een losgekomen wiel, maar buiten dat ene oponthoud, verliep de wedstrijd zo goed als vlekkeloos. “Toch een beetje jammer natuurlijk, want zonder dat ene euvel hadden we misschien wel de zege kunnen ambiëren. Ook de tweede plaats is natuurlijk een schitterend manier om dit weekend af te sluiten en dus keer ik met een goed gevoel terug naar huis”, vertelde Steve op het podium.

Ward Sluys, de vaste teamgenoot van Steve in de Supercar Challenge, maakte ook deel uit van het rijderskwartet in Zolder. “Deze tweede stek komt als een aangename verrassing, zeker omdat ik begin dit seizoen niet gepland had om hier deel te nemen. Dit resultaat is natuurlijk niet alleen de verdienste van de rijders, maar ook van de hele entourage, de masseurs, de kok, de mecaniciens, noem maar op.”

Steve zal ook komende week niet stilzitten, want volgend weekend is er al de volgende wedstrijd van de Supercar Challenge in Zolder. “De auto wordt de komende dagen helemaal gereviseerd. Het team heeft nog een drukke week voor de boeg. In Zandvoort willen we een vervolg breiden aan onze sterke prestatie hier in Zolder!”

Vanbellingen PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op woensdag 4 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons