van der Horst

24H Zolder: Philippe Van Beurden vertrekt tweemaal op pole

Philippe Van Beurden - Porsche 964 Cup
Philippe Van Beurden - Porsche 964 Cup
Met 48 deelnemers heeft de Belgian Historic & Youngtimer Cup het drukst bezette startgrid van het weekend. Bijna één deelnemer per jaar dat Circuit Zolder bestaat dat zijn 50ste verjaardag viert. Maar de limiet ligt op 48 deelnemers voor een sprintwedstrijd en deze heeft promotor BRAVO moeiteloos gehaald.
De beide races worden pas op zaterdag verreden in het voorprogramma van de 24 Hours of Zolder, maar vandaag (donderdag) vonden de twee kwalificaties plaats. Nieuwkomer in de Belgian Youngtimer Cup, Philippe Van Beurden, maakte een goede beurt in zijn Porsche 964 Cup en draaide tweemaal de snelste chrono tijdens de beide kwalificaties.

Luc Moortgat - Porsche 964
Luc Moortgat - Porsche 964
Tijdens de eerste kwalificatie moest Luc Moortgat amper 25/1000 van een seconde toegeven. Erik Bruynoghe reed met een nieuw opgebouwde Porsche van AD Sport naar een derde chrono in de eerste sessie en een tweede tijd in de tweede sessie voor Patrick Michiels die nog steeds de naaste belager is van Moortgat in de strijd om de titel bij de Youngtimers. Van Beurden en Bruynoghe, twee vroegere ploegmaten in de Dunlop Endurance Cup, rijden in de gastklasse en zullen zich dus niet mengen in de titelstrijd. Dus eigenlijk start Moortgat tweemaal met de beste papieren net voor Michiels.

Tom Van Rompuy - Opel Kadett
Tom Van Rompuy - Opel Kadett
Met tweemaal een vijfde chrono algemeen was Jan Van Elderen opnieuw de snelste bij de Historics. Tijdens de eerste kwalificatie haalde de Porsche-rijder het net voor Dirk en Tom Van Rompuy en de snelste rijder van het HARD Racing Team, Jan Schippers in zijn Chevrolet Camaro. Tijdens de tweede kwalificatie was het opnieuw Van Rompuy die de tweede chrono draaide na Van Elderen en zo de meerdere bleef van Bert Smeets die op zijn beurt de wet dicteerde bij HARD Racing in zijn Dodge Challenger voor ploegmaat Jan Schippers, met daartussen nog de Ford Escort van Fred ‘Raket’ Van Sprundel.

Foto's: Martijn Wouters & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Historic Cup op donderdag 29 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons