van der Horst

24H Zolder: The Young Ones "ons mannetje staan temidden bruut geweld"

The Young Ones - Lotus Elise
The Young Ones - Lotus Elise
Een opvallende inschrijving dit jaar voor de 24 Hours of Zolder is de Lotus Elise met startnummer drie. De bemanning van de kleine GT bestaat uit een viertal jonge wolven welke gebrand zijn om met een beperkt budget toch mee te dingen naar succes in de langste autorace op Circuit Zolder. Autosport zoals het hoort, een groep vrienden met een droom om aan de start te staan tijdens de 24 Hours of Zolder.
De keuze voor de Lotus, met slechts een 1.8 liter motor, lijkt op het eerste zicht evenwel een vreemde beslissing, maar niets is minder waar. "We hebben deze wagen een tweetal jaar geleden aangekocht voor endurance racerij", licht Bart Ooms toe. "In dat kader is onze deelname met deze wagen logisch, we wilden simpelweg de 24 Hours rijden en als dat lukt met ons eigen materiaal en een groep vrienden, is dat fantastisch. Yannick (Dupont), Steve (Raymakers) en ikzelf kennen elkaar reeds geruime tijd ondanks onze jonge leeftijd, vandaar ook de knipoog in onze teamnaam 'The Young Ones'. "
 
The Young Ones aan de start van de 24 Hours of Zolder 2013
The Young Ones aan de start van de 24 Hours of Zolder 2013
Toch zal het jonge drietal, voor deze wedstrijd bijgestaan door Maik Barten, het niet onder de markt hebben. "Het gaat inderdaad geen gemakkelijke opdracht zijn tegen de krachtigere wagens in klasse 2 van de GT-divisie, maar we gaan wel ons mannetje trachten te staan!" spreekt Ooms vastberaden. Ons eerste doel is echter ons te amuseren en trachten te finishen. Als de race vlot verloopt, willen we vanzelfsprekend ook richting het podium oprukken, al zal dat zoals gezegd geen klein bier zijn. "
 
"We moeten vertrouwen op onze eigen kracht en ik denk dat we in dat opzicht een sterk team hebben, zeker onder de leiding van teamchef Laurent Robrouck. Steve en Yannick hebben weliswaar vooral ervaring in de karting, maar ikzelf en Maik zijn reeds in de wol geverfd wat betreft racerij op circuit. Uiteindelijk blijft het een inspanning van iedereen in het team en in dat opzicht wil ik ook al onze sponsors en medewerkers bedanken, want zonder hen stonden wij zaterdag simpelweg niet aan de start. Het is niet eenvoudig om de nodige ondersteuning en zeker budgetten bij elkaar te krijgen, maar iedereen is hier toch in gelukt. Nu nog een goede race afwerken en deze editie kan voor ons niet meer stuk!"

Foto's: The Young OnesDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op woensdag 28 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons