van der Horst

24H Zolder: Voorbeschouwing JJ Motorsport

Hoe kan het team beter z’n 10-jarig bestaan in de verf zetten dan met een BMW 325i Clubsport Trophy in de 24U van Zolder aan te treden? Een week voor deze niet te missen etmaalrace is nu ook de piloten-bezetting bevestigd, waarbij duidelijk voor een grote homogeniteit werd gekozen uit een mix van ervaring en anderzijds passie voor de autosport.
De BMW Clubsport Trophy zag het daglicht in 2012 als endurance mono-merk kampioenschap voor identieke BMW 325i binnen de Belgian Gentleman Drivers Club.  De specifieke kit om een standaard BMW 325i in een heuse racewagen om te toveren werd ontwikkeld in de ateliers van het vlaams-brabantse team, na uitvoerig testwerk o.a. op het Zolderse asfalt.  Ondertussen vonden al 12 wagens hun weg naar teams en piloten en is er verder groeiende interesse voor bijkomende wagens.

Team-owner Jan Horemans: “De 24 uren van Zolder staat bekend als één van de hardste endurance-wedstrijden voor man en machine en we gaan dan ook deze uitdaging niet uit de weg om onze wagen hierbij in de strijd te brengen.  Een 24 uren race is en blijft een bijzonder event, waar autosport als echte teamsport dient beleefd te worden om voor een resultaat te kunnen zorgen.  We zijn dan ook zeer blij om hier aan de start te kunnen verschijnen.”

De rijdersbezetting is er ook klaar voor.  Met Pedro Bonnet en Guido Werckx kan het team rekenen op de twee vaste rijders die met deze wagen reeds de voorbije Clubsport Trophy wedstrijden reden en hier meerdere podiumplaatsen scoorden.  Guido is geen onbekende in de 24U van Zolder en telt dit jaar zijn zevende deelname. Als beste resultaat mag hij terugblikken op een 3de plaatsin de GT-divisie en een 6de plaats algemeen in de editie 2008.  Voor Pedro, die uit de European Rallycross komt, is het z’n eerste deelname.

Een andere huispiloot is Kristof De Neef, de man uit Aalst die voor het BMW Team Romein uitkomt in de Trophy, en die reeds in 2010 met een BMW 120d op een 4de plaats eindigde in de 24U van Zolder. Met Olivier “Yokohama” Hermans heeft het team nog een Trophy rijder aan boord.  Olivier wist vorig jaar nog de winst in de klasse GT2 en een 7de plaats algemeen in de 24U op z’n palmares te schrijven, en kijkt er nu naar uit om deze wedstrijd met de BMW te rijden.

Via de liaison-officer van de 24U en Skylimit-boss Andy Jaenen kwam het team in contact met Johan Caeldries, die het team vervoegt.  Johan ging na jaren van trackdays met M3’s, met een Silhouette aan de slag in het nederlandse DNRT-kampioenschap.  Met deze eerste deelname aan de 24U van Zolder realiseert hij een jongensdroom.

De BMW waarmee u de heren in actie kan zien draagt het nummer 18.  See you in Zolder!

JJ Motorsport pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op zaterdag 24 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons