van der Horst

24H Zolder: Voorbeschouwing Steve Vanbellingen

Steve Vanbellingen start komende zaterdag als één van de outsiders in de Menzo 24 Hours of Zolder. De voormalige Belgische kampioen deelt de JR Motorsport BMW M3 Silhouette met Benoit Dupont, Pascal Nelissen-Grade en vaste co Ward Sluys, met als duidelijke ambitie het podium in de belangrijkste uithoudingsrace van Vlaanderen.
In Zolder worden donderdag de kwalificaties verreden, terwijl zaterdag om 16u30 de race op gang geschoten wordt. Naast de bekende wedstrijd over 24 uur staat er overigens heel wat animatie op het programma, met optredens van onder meer Regi en Zohra.

Steve, met wie trek je naar Zolder en welke ambities koesteren jullie?
“Mijn teamgenoten bij JR Motorsport zijn de jonge belofte Benoit Dupont, de racende raadsman Pascal Nelissen-Grade en mijn vaste corijder in de Benelux Supercar Challenge, Ward Sluys. Met ons vieren bemannen we de BMW M3 Silhouette van JR Motorsport, uiteraard het team waarmee ik de wedstrijden van de Supercar Challenge afwerk. We hebben alle vier ervaring in lange wedstrijden en kennen elkaar ook goed, wat de samenwerking vlot zou moeten laten verlopen. Het team heeft vorig jaar al de race afgewerkt en zonder pech ’s middags, hadden we toen al een bijzonder goed resultaat laten optekenen. We zijn er dan ook samen, de rijders en het team, van overtuigd dat we zondagavond op het podium kunnen staan. De zege zal door de aanwezigheid van één fabriekswagen moeilijk zijn, maar om het met een cliché te zeggen, de race moet altijd eerst gereden worden.”

De Menzo 24 Hours of Zolder is naast een race nog veel meer?
“Wij gebruiken de wedstrijd om een sponsorevenement op poten te zetten, omdat er naast de race zelf ook heel wat andere activiteiten zijn. Zolder staat bekend om zijn ambiance en dit jaar zijn er onder meer optredens van Zohra en Regi gepland. Voor wie de race niet kan volgen, is er ook live TV op VIER, zondagnamiddag. Op die manier komen ook de sponsors in beeld, wat uiteraard belangrijk is.”

Waarom is de Menzo 24 Hours of Zolder een belangrijke race?
“In Vlaanderen is het één van de meest voorname autosportwedstrijden, naast bijvoorbeeld de rally van Ieper, zelfs al zijn er vandaag minder deelnemers dan pakweg enkele jaren geleden. Dat betekent dat we extra hard ons best moeten doen om de race weer helemaal naar de top te voeren. Wat in 2005 kon, moet nu toch ook nog kunnen? Deze race is voor heel wat Vlaamse teams, rijders en sponsors uiterst belangrijk, dus vandaag moeten we met z’n allen er onze schouders onder zetten. Misschien moeten we ook weer op zoek naar een kampioenschap waar de race kan in opgenomen worden!”

Steve Vanbellingen pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op woensdag 28 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons