van der Horst

24H Zolder: Nog voor de start problemen voor Lotus Elise & Honda S2000

Dubois Honda S2000
Dubois Honda S2000
Zowel de Lotus Elise als de Honda S2000 kenden deze morgen problemen. Bij de kleine Lotus werd net als vorig jaar een lek aan de benzinetank ontdekt en bij de oranje Force Racing Honda moest de motor vervangen worden nadat een losgekomen vijs in de motor terecht was gekomen. De Honda kon het nog net maken tot op de grid maar de Lotus zal van uit de pitstraat starten.
73ce5250e8d1b20e44fcc583ec40b4eac8ef2ef0.jpg
Vorig jaar zorgde de benzinetank al voor problemen bij de B&T Racing Lotus en nadat deze voor de race was vervangen trad er opnieuw een lek op tijdens de race. Voor de editie van dit jaar werd in de fabriek een nieuwe tank gestoken maar deze morgen werd er in de stand van B&T Racing een benzinegeur waargenomen waarop er besloten werd om voor alle zekerheid de benzinetank nogmaals te vervangen. De Lotus Elise staat niet de grid wanneer deze openging voor het publiek en zal de start van de race nemen van uit de pitlane.

Bij de Force Racing Honda S2000 trilde er bij de opwarming een vijs los en deze kwam ongelukkig genoeg in de motor terecht, de schade aan de krachtbron was groot en het team kon niet anders dan de motor te vervangen. Na een wedloop tegen de tijd reed de wagen op één minuut voor het sluiten van de pitlane de pit buiten en kon alsnog zijn plaats op de grid innemen.

UPDATE: De Lotus is dan toch niet op tijd klaar geraakt en verscheen niet aan de start, in de vierde ronde vervoegde de Britse wagen dan uiteindelijk het veld. De Honda stond er wel maar kwam al na een ronde binnen voor een snelle controle maar is terug vertrokken.

Foto's: Martijn Wouters & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Nationaal op zaterdag 30 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons