van der Horst

24H Zolder: Avelon Wolf snelste in vrije training

Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
De nieuwe Wolf GB08 van Avelon Formula maakte vanochtend zijn eerste rondjes op het circuit van Zolder tijdens de enige vrije training voor de 24 uren van Zolder, dat verhinderde Ivan Bellarossa er echter niet van om meteen de snelste ronde neer te zetten. De CN prototype was twee seconden sneller dan de Belgium Racing Porsche van Derdaele/Heyer/Hoevenaars/Thiers. Ook de BMW M4 Silhouette van Van Bellingen/Sluys/Makelberge/Redant toonde zich onmiddellijk competitief en zette de derde tijd neer. De vrije training verliep zonder noemenswaardige incidenten onder een bewolkte hemel. Vijftig wagens kwamen uiteindelijk in actie.
EMG Motorsport - BMW E92 M3
EMG Motorsport - BMW E92 M3
Dat de Avelon Formula Wolf een te duchten kandidaat wordt voor de pole position bleek al bij de eerste vrije training, waar de zwarte prototype van Longin/Kumpen/Belien/Bellarossa de snelste tijd neerzette in 1:36.412. Titelverdediger Belgium Racing volgde met de Porsche 997 Cup van Derdaele/ Heyer/Hoevenaars/Thiers terwijl de spectaculaire BMW Silhouette van Van Bellingen/Sluys/Makelberge/Redant als derde afklokte. De enige Porsche die PG Motorsport uiteindelijk aan de start brengt reed de vierde tijd, de GHK Racing Radical RXC sloot de top vijf af. Na de Scuderia M66 Porsche die de zesde chrono reed, was de zevende positie voor de BlueBerry Racing Praga PR1 van Köhler/Kuijer/Van Elk/Van Loon. Verder in de top tien vinden we de EMG Motorsport BMW E92, de Speedlover Porsche 997 Cup en de JR Motorsport BMW E46 GTR.

Racing Stars - Mazda MX5
Racing Stars - Mazda MX5
De Speedlover Porsche #4 van Richard/Paque/Van Hover/Desprier/Van Audenhoven zocht even de zandbak op in de eerste linkse en de Radical RXC viel stil op de piste, maar verder beleefden we een kalme sessie. Enkele teams vatten de wedstrijd aan met drie rijders zo ook bij Racing Stars waar werd aangekondigd dat de witte Mazda van de meisjes het uiteindelijk met drie piloten zal doen.

--- UITSLAG VRIJE TRAINING 24 HOURS OF ZOLDER (pdf) ---

Zie ook: Foto's eerste vrije training 24 Hours of Zolder 2014

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Nationaal op donderdag 28 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons