van der Horst

24H Zolder: First Motorsport schrapt Porsche 997 Cup van de inschrijvingslijst

Frank Beliën/Bert Longin - First Motorsport
Frank Beliën/Bert Longin - First Motorsport
Twee weken voor de start van de 24 Hours of Zolder meldt Jo Jamers dat hij zijn Porsche 997 Cup terugtrekt van de inschrijvingslijst. De reden is dat de tuner uit Zolder geen piloten vindt die het vereiste budget op tafel willen en/of kunnen gooien. Een spijtige zaak voor de teameigenaar van First Motorsport die jarenlang de Zolderse etmaalrace kleurde, verschillende podiumplaatsen verzamelde en deze zware wedstrijd won in 2010 met het kwartet Kumpen-Longin-Haane-Beliën.
  • Skylimit Events
First Motorsport wint 24H Zolder 2010
First Motorsport wint 24H Zolder 2010
"Ik hanteer dezelfde prijzen als vijf seizoenen geleden, niettegenstaande alles duurder is geworden. Gezien de huidige regelmenten beschik ik over een wagen die kan winnen en ik wou nog eens alles in de weegschaal gooien. Wie me kent, weet dat ik nooit half voorbereid aan de start kom en besparen op banden en revisie staat dan ook niet in mijn woordenboek", aldus een duidelijk ontgoochelde Jo Jamers.

"Ik beschik over verschillende Porsches, maar de Porsche 997 Cup S is een GT3 van de eerste generatie en het andere brede exemplaar beschikt over een 3.9 liter motor en paddle shift en is daarmee meteen uitgesloten van een deelname. Ik kan dus ook niet terug grijpen naar één van deze wagens".

24H Zolder: De beelden van de warm-up
Ondanks zijn karrenvracht aan ervaring en het feit dat Jo bekend staat als een meester tacticus zal hij dit seizoen dus zeker niet voor een tweede overwinning gaan met zijn eigen team. Jamers zal wel actief zijn, maar dan als teammanager van de twee Porsches van Skylimit Yokohama Racing, zijnde de Porsche 997 GT4 van De Weerdt-Van Kouwen en nog een nader te bepalen piloot en de Porsche 996 Cup van Aelaerts-Vaes-Wijnschenk-Van Eename.

Foto's: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Nationaal op dinsdag 12 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons