van der Horst

24H Zolder: GHK Racing met Radical RXC, Freddy Loix en ambitie

GHK Racing - Radical RXC
GHK Racing - Radical RXC
GHK Racing, het team rond Guy Verheyen en Hans Verhelst, is klaar voor de start van de 36ste editie van de 24 Hours of Zolder. Maar het heeft bloed, zweet en tranen gekost. Vooral het gevolg van de zware crash van Hans Verhelst enkele weken geleden tijdens de race van de Supercar Challenge in Assen. In een duel met een concurrent ging Hans loeihard van de baan en de Radical RXC werd tot schroot herleid. Hans zelf hield er een driedubbele sleutelbeenbreuk aan over en is zodoende out voor de 24 Hours of Zolder dat een hoogtepunt moest betekenen voor de racende chirurg.
  • Hamofa Performance
Hans Verhelst - Guy Verheyen
Hans Verhelst - Guy Verheyen
Guy Verheyen: “We waren even van de kaart, maar meteen was er alle hens aan dek om de komende 24 Hours of Zolder niet in het gedrang te laten komen. Er werden kosten noch moeite gespaard om het project te laten doorgaan en het is ons gelukt. Hierbij verdient vooral Henk Thuis een dikke pluim gezien hij als invoerder van Radical al zijn gewicht in de schaal gelegd om in extremis nog een nieuw chassis te laten aanrukken dat in samenwerking met Luc Dodion van Domec Racing in ijltempo werd opgebouwd tot een nagelnieuw exemplaar. We waren reeds een jaar bezig met dit project en we zijn dan ook zeer tevreden dat we van start kunnen gaan op donderdag tijdens de kwalificaties”.

Tijdens de persconferentie, voorafgaand aan de 24 Hours of Zolder, werd met Guy Verheyen, Hans Verhelst, Freddy Loix en Roger Grouwels het vast rijderskwartet voorgesteld. Uiteraard is daar nu enige verandering in gekomen. Henk Thuis zal Hans Verhelst vervangen en ook Donald Molenaar werd aan het rijtje toegevoegd. Deze laatste zal de nachtelijke stints van Henk Thuis voor zijn rekening nemen. Vooral de komst van Freddy Loix is publicitair interessant voor het team dat zijn ambitie niet onder stoelen of banken steekt.

GHK Racing - Radical RXC
GHK Racing - Radical RXC
Guy Verheyen: “Freddy is reeds jaren een goede vriend, maar door zijn drukke agenda heeft hij met de Radical RXC nog niet kunnen trainen. Hij zal dan ook als eerste de baan opgaan tijdens de vrije trainingen. Maar ik heb er het volste vertrouwen in want Freddy is een prof en weet zich als geen ander aan te passen. Samen met de andere piloten mogen we ervan uitgaan dat we een sterke prestatie kunnen neerzetten. Tijdens de kwalificatie hopen we uit te komen op een startplaats op een van de eerste twee startlijnen om dan tijdens de race zelf minstens een podiumplaats algemeen te ambiëren. In theorie zou de nieuwe Radical RXC geen problemen mogen geven en we hebben met Luc Dodion van Domec Racing en Henk Thuis ook twee mensen aan boord die hun product kennen tot de laatste vijs. In Assen werden we via de instructies van Henk Thuis in samenspraak met Luc Dodion maar liefst 4 seconden sneller”.

GHK Racing - Radical RXC
GHK Racing - Radical RXC
GHK rijdt ook voor het goede doel en steunt het project ‘Giving Back Afrika Tikkun’.
Guy Verheyen: “Ik kwam in contact met dit project via de CEO van Carglass Duitsland, tevens een vriend en zakenrelatie. Ik was meteen verkocht en het is de bedoeling om minimum 15000 euro te verzamelen. De eerste 5000 dollar is reeds binnen via een schenking en tijdens de 24 Hours zullen Hans en ikzelf 5 euro per uitgenodigde VIP storten. En met 500 mensen rond de tafels is ook deze rekening snel gemaakt. Bovendien kunnen de VIP’s een schenking ter plaatse doen in een anonieme enveloppe en kunnen ze los van het vast aangeboden pakket ook nog eens champagne bestellen waarvan de opbrengst integraal naar het project gaat”, besluit een enthousiaste Guy Verheyen.

Foto's: GHK Racing - Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op dinsdag 26 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons