van der Horst

24H Zolder: Q1: Avelon Racing Wolf onstuitbaar naar voorlopige pole

Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
De eerste kwalificatie zit er op en er tekent zich al een duidelijke hiërarchie af, de wagens die vanmorgen in de vrije sessie snel gingen waren ook nu vooraan te vinden. De strijd om de snelste chrono herleidde zich al snel tot een driestrijd tussen de Avelon Racing Wolf (Longin/Kumpen/ Beliën/Bellarosa), de Belgium Racing Porsche #99 (Derdaele/Heyer/Hoevenaars/Thiers) en de Vandereyt Racing Porsche #8 (Vandereyt/Detavernier/Vervisch/Soenen/ Bouillon/Van Glabeke) maar opnieuw was de zwarte CN prototype niet te kloppen. De Wolf nestelde zich al vroeg in de kwalificatie aan de top van de tabellen en de beide Porsches moesten zich neerleggen bij de suprematie van de Wolf die met een tijd van 1:33.468 meer dan twee seconden sneller ging.
Belgium Racing - Porsche 997 Cup
Belgium Racing - Porsche 997 Cup
Een zwak zonnetje priemde door de wolken bij de start van de eerste dertig minuten durende kwalificatie sessie, ideale omstandigheden dus om een snelle ronde neer te zetten. Van bij het begin van de sessie waren het de Avelon Racing Wolf en de Belgium Racing Porsche die het voortouw namen maar later kwam ook de Vandereyt Porsche zich mengen in de strijd om de snelste tijd. De Porsche's waren aan elkaar gewaagd, de #8 (1:35.843) was net iets sneller dan de #99 (1:36.284) maar tegen de Wolf konden ze niet op, die deed eventjes een volle twee seconden minder over een ronde.

Very Bold Racing - Porsche 997 Cup
Very Bold Racing - Porsche 997 Cup
Vanbellingen/Sluys/Makelberge/Redant reden met hun BMW M4 Silhouette de voorlopige vierde tijd. De Scuderia M66 Porsche (D'Ieteren/Catala/Lalmand/ Lalmand/Kaufmann) kon zich in de voorlopige top vijf rijden. Naast de Wolf vinden we nog twee CN prototypes in de top tien terug, beide Radical’s van GHK, het open exemplaar van Dujardin/Engelen/ Muytjens/Daniels/Derenne klokte als zesde af terwijl de gesloten RXC (Verheyen/Loix/Grouwels/Thuis/Molenaar) die uitkomt in de GT light klasse de negende chrono neerzette. Daartussen vinden we de snelste Ford Focus Silhouette, de #91 (Veltman/Kaye/Lloyd/Kassulke) en de Speedlover Porsche #4 (Van Hover/Despriet/Van Beurden/Van Audenhoven) terug. De Belgium Racing Porsche 997 Cup #1 (De Laet/Hoogaars/Kroll/Kroll/Thiers) sluit voorlopig de top tien af. Op een kleine sortie van één van de Mini’s na verliep ook deze sessie zonder noemenswaardige incidenten.

--- UITSLAG QUALIFYING 1 MENZO 24 HOURS OF ZOLDER (pdf) ---

Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Nationaal op donderdag 28 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons