van der Horst

24H Zolder: Michael Benton: "Blij in Zolder te zijn"

Michael Benton
Michael Benton
De Marc Ford Focus zijn bezig aan een heuse wereldtournee, want na de 12 Hours of Bathurst, werden drie Silhouettes uit de ateliers van Marc Cars Australia verscheept richting Europa. Bedoeling is de bolides te tonen aan potentiële klanten en te bewijzen wat de wagens waard zijn. Op het programma stond reeds de 12 Hours of Zandvoort en alsof de 24 Hours of Zolder niet zwaar genoeg zijn voor mens en machine, hebben de Aussies het plan opgevat om een week na de Zolderse etmaalrace ook de 24 Hours of Barcelona te betwisten. Autosport.be polste bij Michael Benton, de eigenaar van de silhouettes, naar de motieven.
Racer Industries - Marc Ford Focus
Racer Industries - Marc Ford Focus
"Ik heb nog nooit op Circuit Zolder gereden", trapt Benton het gesprek af. "De wagen is ook relatief nieuw, van begin dit jaar, maar tot nu toe hebben we niet het minste probleem gehad. We willen ook hier in Europa tonen wat onze wagens waard zijn, maar we zijn er ons ter dege van bewust hoe zwaar een omloop als Circuit Zolder wel is. We blijven evenwel niet stilzitten, want we hebben speciaal voor deze Belgische race ABS op onze Ford's laten monteren. Welk effect dat op onze rondetijden zal hebben, weet ik nog niet, we zullen moeten afwachten. Zondagavond zal ik je kunnen zeggen wat onze wagen kan."

Benton - Ford Marc Focus
Benton - Ford Marc Focus
Echt eenvoudig maken de Australiërs het zich wel niet, want met twee etmaalraces in een tijdspanne van 2 weken, zorg je maar beter dat het materiaal in optima forma verkeert. "Klopt", lacht Benton. "Maar dit zal ook het bewijs vormen wat de wagens waard zijn. Het deelnemersveld in Zolder is uitgebreid en de wedstrijd zelf ziet er leuk uit. Na de race in Zandvoort zijn we even terug naar thuis gevlogen om de batterijen op te laden en nu zijn we er volledig klaar voor om te schitteren!"

Foto's: Martijn Wouters & Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op vrijdag 29 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons