van der Horst

24H Zolder: Nabeschouwing MSE

Een TOP-weekend. Meer woorden zijn er niet nodig om deze editie van de 24 Uren van Zolder samen te vatten voor het Genkse MSE-team. Tijdens de kwalificatiesessies op donderdag werd weinig risico genomen om zo de wagens optimaal te sparen voor de wedstrijd. De #666 Mini kaapte de polepositie weg in klasse T3 (25e algemeen) en de #62 Mini kwalificeerde zich op een mooie derde plaats in klasse T3 (30e algemeen).
  • Dreamdrive
Zaterdag dan de start van de wedstrijd. Gezien het mooie deelnemersveld - dat bovendien van een meer dan behoorlijk kwalitatief niveau bleek - was uitgaan van een mooie algemene rangschikking naar alle waarschijnlijkheid te hoog gegrepen. De instructies van teamchef Dominiek Paret lieten dan ook niets aan duidelijkheid te wensen over: geen enkel risico nemen! Aankomen zou dit jaar topprioriteit zijn.
 
De start werd op de #62 genomen door Peter Beckers en door Bart Van Samang op de #666.
Na een 15-tal ronden trokken voor de eerste keer de hemelsluizen open boven Circuit Zolder. De Mini-voorwielaandrijvers voelden zich onmiddellijk als een vis in het water.
Beide wagens konden rustig opklimmen in het klassement, waarbij de #666 al snel in de top 15 van de algemene rangschikking opdook. Hij zou er niet meer uit verdwijnen tot aan het einde van de wedstrijd. #62 klampte aan op kleine afstand met enkele kleine tegenvallers maar met telkens weer knappe remontes.
Wat volgde was een aaneenschakeling van constante stints van de piloten, een teamleiding die de juiste beslissingen nam op de juiste momenten en een uitstekend geolied technisch en logistiek team!
 
Na 24 lange uren werden beide Mini’s samen afgevlagd met enkele schitterende en vooral onverhoopte resultaten: #62 passeerde de finishlijn op een 23e plaats algemeen en als derde in klasse T3! #666 werd afgevlagd als 13e algemeen, derde in de divisie Toerisme en winnaar in klasse T3!

MSE PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op dinsdag 2 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons