van der Horst

24H Zolder: Nog 3 nachten slapen!

24H Zolder: Podiumbeelden na de editie 2013
Nog 3 nachten slapen en de MENZO 24 Hours gaan van start met een hele dag jacht op de pole-positie. Ondertussen zijn de ultieme voorbereidingen volop aan de gang, worden de laatste zitjes ingevuld en wachten we vol ongeduld op het spektakel. Één ding is nu al zeker, deze editie 2014 van de MENZO 24 Hours of Zolder, de 36ste al, is opnieuw een echt autosportfeest!
Algemeen Directeur van Circuit Zolder, Thierry Deflandre, is een gelukkig man op enkele dagen voor de start van de MENZO 24 Hours of Zolder:
 
Een bilan maken we pas na de finish, maar vandaag ogen de pijlers van de editie 2014 positief. In eerste instantie is er een mooi startveld van om en bij de 50 wagens. Onze doelstelling vorig jaar was ambitieus, maar dankzij de juiste keuzes en heel veel hard werk van ons hele team, zijn we er geraakt. Uiteraard ben ik daar trots op. Ook commercieel oogt deze editie goed, met een mooie bezetting van de paddock en de VIP-ruimtes, wat betekent dat ook onze partners zin hebben in een mooie uitgave en blijven geloven in ons concept. Voeg daar nog een ruime interesse van de pers aan toe, met meer dan 100 accreditaties uit binnen- en buitenland, een muziekfeest op zaterdag en mooie wedstrijden in het voorprogramma, en we zijn zeker dat iedereen echt van het weekend zal genieten.
 
Alvorens u richting Limburg afzakt is er nog wat nieuws heet van de naald:
 
  • Opnieuw is de MENZO 24 Hours of Zolder de 24-uurswedstrijd met de grootste delegatie dames aan de start. De Zwitserse Chantal Kroll verdedigt haar podium van afgelopen jaar in een Porsche 911 van Belgium Racing, Racing Stars zet weer een Mazda MX-5 in voor vier snelle dames en verder vinden we nog racende ladies in de Porsche van Vandereyt Racing en Skylimit Yokohama RT, diverse BMW van de BMW Clubsport… Zeker 10 dames gaan zo de strijd met hun mannelijke collega’s aan!
  • De EMG Motorsport-BMW E92 M3 is klaar voor de 24 Hours of Zolder. De wagen oogt schitterend en Dirk en Tom Van Rompuy, Erik Bruynoghe en Erik Qvick, hebben we een bijkomende outsider voor de zege.
  • Van heinde en verre… komen niet alleen de Drie Koningen, maar ook de deelnemers aan de MENZO 24 Hours of Zolder. Op de MARC Focus V8 vinden we naast 7 Australiërs, ook een rijder uit Papua Nieuw-Guinea! Keith Kassulke is zonder meer de meest exotische naam die we in Limburg mogen verwelkomen.
  • Met 15 merken oogt de MENZO 24 Hours of Zolder 2014 ook heel divers. De grootste vertegenwoordiger is misschien niet geheel verrassend BMW met 21 exemplaren. De terugkeer van Alfa Romeo naar de Limburgse uithoudingsrace is één van de leuke nieuwtjes. Nieuwkomers zijn Praga (Tsjechië), Saker (Nieuw-Zeeland), Oracle (GB) en Tatuus (Ita).
  • Vergeten we niet dat de MENZO 24 Hours of Zolder ook meetelt voor de BMW Clubsport Trophy als race op de kalender 2014. Met vier zeges in evenveel wedstrijden, leiden Lorenzo Donniacuo en Thierry De Zan (100) het kampioenschap, voor Ferraille-Reyniers (57) en Convents-Hermans (54). Mogelijk valt de beslissing om het kampioenschap na 24 uur racen in Zolder!
Klik hier voor de timing 24 Hours of Zolder 2014
Klik hier voor de meest recente deelnemerslijst (20 augustus 2014)

Circuit Zolder press - Foto: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op maandag 25 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons