van der Horst

24H Zolder: Nog 4 weken en dus tijd voor een eerste troepenschouw!

Comparex/Prodiaxo Racing by JR - BMW M4 Coupé
Comparex/Prodiaxo Racing by JR - BMW M4 Coupé
De MENZO 24 Hours of Zolder komen stilaan dichterbij. Nog goed vier weken en we zijn al aan de eerste chronoritten toe, met zoals het er nu naar uit ziet, een vol deelnemersveld van 50 wagens. We overlopen voor u in vogelvlucht de diverse klassen met hun deelnemers.
In de GT Cup, want laten we beginnen met de titelverdedigers, zien we Belgium Racing met twee Porsche 997, naast soortgelijke exemplaren van Speedlover, First Motorsport, PG Motorsport en Vandereyt Racing. Die laatste doen het onder meer met lingeriemodel en coach op circuit Angelique Detavernier, naast de snelle Fred Vervisch. In GT Challenger zien we diverse Porsche 911 van Speedlover, PG Motorsport, maar ook Scuderia M66 en Skylimit Yokohama RT. Tegenstand krijgen ze van de BMW Z3 van PDM Motorsport. In GT Light vinden we wagens van divers pluimage met VGL Racing (Saker), Skylimit Yokohama RT (Porsche GT4) en GHK (Radical). In die laatste wagen zien we onder meer levende rallylegende Freddy Loix. Klein maar fijn is de leuze in de GT -2000 cc, met onder meer diverse Mazda MX-5 (Racing Stars en een wagen voor ervaren journalisten), maar ook een Lotus Elise voor B&T Racing, naast een Honda S2000 voor Force Racing.
 
Komen we bij de open wagens, de Sportscars, met de medefavorieten Longin-Kumpen-Bellarosa-Beliën in een Wolf GB08, van Wolf Racing Cars. In die klasse zien we verder nog een Wolf (Team Shadow), een Praga (Dick van Elk), een Tatuus of Radical voor GH Motorsport, een officiële Oracle en een Radical van Domec Racing.
 
Een andere favoriet zien we bij de klasse Silhouette, met de Comparex/Prodiaxo Racing by JR BMW M4 Coupé van Steve Vanbellingen, Bert Redant, Maarten Makelberge en Ward Sluys. Samen zijn ze goed voor zeges en titels in de Supercar Challenge, BRCC, MENZO 24 Hours of Zolder, de 12 Uur van Spa, de Gentlemen Trophy in de 24 Uur van Spa en de 1000 Km van Palanga! In hun klasse zien we verder nog drie Ford Focus Silhouette van het Australische Racer Industries.
 
Maarten Makelberge: “Ik ben blij om met dit team in zee te kunnen gaan. Ik heb vertrouwen in het team en mijn teamgenoten. Uiteraard zijn we met veel favorieten voor de race en alles kan gebeuren in Zolder, maar toch denk ik dat we een podium mogen ambiëren. Bovendien is deze race voor mij ook commercieel heel belangrijk, met meer dan 100 gasten van mijn bedrijf Omnilevel!
 
De laatste grote groep wagens zijn de toerwagens. In Tourism Pro Evo vinden we zeker enkele wagens die hun woordje mee gaan spreken in de debatten vooraan. Denk maar aan de BMW E92 M3 van EMG Motorsport of de versie E46 van JR Motorsport. Ook de Beierse machines van RECY Racing (met een diesel 120d), MSE en Heli Racing moeten we in het oog houden. Nog bolides uit München in de Tourism Pro, met Progress Racing, KH Racing en J2 Racing, die worden uitgedaagd door de mooie Alfa Romeo 156 GTA van het Antwerpse GTA Racing. Last but not least is er de Tourism Challenger, met Renault (Hoppa Racing), versus Honda (VDS Aventures), MINI (AG Metals) en Cor Euser Racing (BMW).
 
Resten er ons nog twee bijzondere klassen, met maar liefst 7 wagens in de BMW Club Sport Trophy (Yokohama Power, JJ Motorsport, G&A, QSR, Van der Horst en BP Valentino Racing) en de Tourism Youngtimers, waar Pricon Racing en G&R Motorsport drie BMW M3 E30 inzetten.
 
Vermelden we nog dat er op 21 augustus een officiële testdag is!

Klik hier voor de volledige deelnemerslijst
 
***Last minute flash news***
 
Goed nieuws van Marketingverantwoordelijke Pascal Ursi: “Dit jaar werken we opnieuw samen met Karting by Speedwear Events. Vanaf 1 augustus zijn de weekendtickets beschikbaar zijn inclusief karting en paddock. We hopen u dan ook massaal op de MENZO 24 Hours of Zolder te mogen verwelkomen, en zelf het stuur te nemen !

Circuit Zolder press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op maandag 4 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons