van der Horst

24H Zolder: PG Motorsport trekt Porsche 996 terug

PG Motorsport - Porsche 997
PG Motorsport - Porsche 997
Na al het goede nieuws van de voorbije weken, valt er helaas ook een afzegging te noteren voor de 24 Hours of Zolder volgende week. Het Nederlandse PG Motorsport was lange tijd in onderhandeling met enkele getalenteerde rijders om zo twee Porsches aan de start van de Zolderse etmaalrace te brengen, maar deze onderhandelingen lijken nu in de eindspurt te zijn gestrand. Daarom besloot PG Motorsport om zich te concentreren op de Porsche 997 en met die ene wagen voluit voor het podium te gaan.
  • LTF
De beslissing van PG Motorsport is niet onbegrijpelijk. De 24 Hours of Zolder staat geboekt als één van 's werelds zwaarste etmaalraces vanwege het unieke tracé dat mens en machine relatief weinig mogelijkheden biedt om tijdens een rondje wat rust in te bouwen. Dat gekoppeld aan het verwachtte drukke verkeer maakt dat rijden met drie piloten in plaats van vier of vijf in feite geen sinecure is. Vanuit dat perspectief beslisten de troepen onder leiding van Dimitri Gorissen om alle aandacht te verplaatsen naar de intrinsiek snelste Porsche en zo met het kwartet Sven Van Laere, Tjarco Jilesen, Ronald Van Ooijen en Maik Barten voluit op jacht naar het algemene podium te gaan.

Foto: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op donderdag 21 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons