van der Horst

24H Zolder: PK Carsport trio Kumpen/Longin/Beliën samen met Bellarosa met Wolf

Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Wolf wil de zege tijdens de 24 Hours of Zolder, zoveel is duidelijk. Na een aantal mislukte pogingen slaat de Italiaanse constructeur nu de handen in elkaar met PK Carsport met als doel de zege in een van 's werelds zwaarste etmaalraces. Voor de gelegenheid zullen recordhouder Anthony Kumpen, de ervaren Bert Longin en Frank Beliën plaatsnemen achter het stuur van een nieuwe Wolf GB08, samen met ontwikkelingsrijder Ivan Bellarosa. Dit kwartet kan niet anders dan de zege viseren en mogelijk zien we dankzij deze aankondiging ook een aantal extra proto's aan de start.
Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
"Gezien de beslissing om GT3's te weren uit de 24 Hours of Zolder, moesten we op zoek naar een waardig alternatief. De eenvoudige weg is om dan een Porsche in te schrijven, een degelijke bolide die uitermate geschikt is voor wedstrijden als de 24 Hours of Zolder. We wilden echter iets speciaals op poten zetten en daarom zijn we gesprekken aangegaan met Wolf Racing Cars. Ze lieten de afgelopen jaren meermaals zien over de nodige snelheid te beschikken, maar een wedstrijd dient natuurlijk steeds gereden te worden en incidenten heb je niet altijd in de hand", aldus zesvoudig winnaar Anthony Kumpen.

Line Racing - Wolf GB08
Line Racing - Wolf GB08
Zolder staat geboekt als een zeer zware wedstrijd, zowel voor mens als machine en voor de editie 2014 lijkt organisator Circuit Zolder opnieuw een knap deelnemersveld bij elkaar te krijgen. "Het startveld is dit jaar inderdaad bijzonder aantrekkelijk, dus dat zal de wedstrijd er niet eenvoudiger op maken, maar laat mij duidelijk zijn: ik wil een zevende overwinning. Met een line-up als deze op een wagen als de Wolf GB08 kunnen we niet anders dan voor de zege gaan. Dit is overigens ook de eerste keer dat Wolf Racing Cars zelf naar Zolder afzakt, wat de belangrijkheid van de race voor hen onderlijnd. Naast de wagen en de rijders, is natuurlijk ook de omkadering van groot belang. Naast de mensen uit de fabriek in Italië, zullen we enkele knappe koppen van PK Carsport opnemen in het team voor de 24 uur. Daarnaast zal de wagen, voorzien van een betrouwbare Honda-krachtbron, volledig op punt gezet worden door het fabrieksteam zodoende we de wedstrijd in optima forma kunnen aanvatten."

Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
De wagen zelf is vrij nieuw voor je? "Een proto verschilt inderdaad danig van een GT3 Audi, maar in het verleden heb ik reeds met proto's gereden, bijvoorbeeld in Le Mans en Daytona. Dat is evenwel al meer dan vijf jaar geleden, maar ik heb er vertrouwen in dat zowel Bert als Frank als ikzelf de Wolf vrij snel onder de knie zullen hebben. We zijn er op gebrand om de geschiedenisboeken in te gaan als de eerste rijders die met een prototype de 24 Hours of Zolder wonnen!"

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op woensdag 11 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons