van der Horst

24H Zolder: Q2: Belgium Racing geeft de strijd niet op

Belgium Racing - Porsche 997 Cup
Belgium Racing - Porsche 997 Cup
De meeste teams maakten van de tweede kwalificatiesessie gebruik om hun wagen uit te testen in raceafstelling en de chrono's bleven dan ook lange tijd boven deze gereden in de eerste sessie. Bij Belgium Racing deed men nog een poging om de snelste rondetijd van de Wolf over te nemen, de Porsche #99 reed de beste tijd van de sessie in 1:35.644, maar bleef daarmee op 2 seconden steken van de tijd die de Wolf in de eerste kwalificatie neerzette. De Porsche van Derdaele/Heyer/Hoevenaars/ Thiers wipt in de gecombineerde tijdstabel wel over de Vandereyt-Porsche naar de tweede plaats.
  • Hamofa Performance
GHK Racing - Radical RXC
GHK Racing - Radical RXC
De Radical #111 zette in deze sessie een sterke tweede tijd neer in 1:36.372 en klimt daarmee naar de vierde plaats op de voorlopige startgrid . De Avelon Formula Wolf stelde zich ditmaal tevreden met de derde tijd, maar zag de voorlopige pole nooit in gevaar komen. De vierde tijd in Q2 was voor de JR BMW Silhouette van Van Bellingen/Sluys/Makelberge/Redant. Daarachter volgden drie Porsche’s met in volgorde de tweede Belgium Racing 997 Cup, de Speedlover Racing 997 Cup en de Vandereyt Racing 997 Cup. De Australische Ford Silhouette #91 klokte af als negende achter de Domec Radical #113. Om 20u45 start de drie uren durende nachtkwalificatie en om 23u45 deze nacht weten wij wie er zaterdag vanop de pole zal starten.

--- UITSLAG QUALIFYING 2 MENZO 24 HOURS OF ZOLDER (pdf) ---

Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Nationaal op donderdag 28 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons