van der Horst

24H Zolder: Racing Stars met aangepast format klaar voor seizoen 2

Racing Stars - Mazda MX5
Racing Stars - Mazda MX5
Racing Stars, een Vlaams concept dat talentvolle piloten naar de autosport tracht te loodsen, kent dit seizoen een vervolg. Het orgelpunt is, net zoals bij de eerste editie, de 24 Hours of Zolder. Er zijn dit jaar evenwel een aantal nieuwigheden in het programma aangebracht welke Racing Stars bezieler Jan Wouters toelichtte aan Autosport.be.
Jan Wouters
Jan Wouters
"We hebben besloten om de selectieprocedure in te korten ten opzichte van vorig jaar", trapt Jan Wouters van wal. "Dat impliceert evenwel niet dat de zaken er eenvoudiger op zullen worden voor de deelnemers. We hebben bewust gekozen om de selectieproeven intenser te maken en dat moet een extra uitdaging vormen voor zij die zich inschrijven. Bedoeling is om begin augustus de kandidaten voor de editie 2014 te kennen. "

24H Zolder: Podiumbeelden na de editie 2013
"De manier van inschrijven is identiek aan de wijze die we afgelopen seizoen hebben gehanteerd. Geïnteresseerden kunnen vanaf vandaag surfen naar www.racingstars.tv voor een deelnameformulier, waarna we op 8 juli de eigenlijke selectiedag houden. Gedurende het verloop van het programma zullen verschillende trainingen worden gehouden zoals een oefening op wagenbeheersing en het afstellen van racewagens, maar ook een kartsessie, een simulator training en zelfs trainingen op Circuit Zolder. Daarnaast voorzien we ook tijd voor fysieke voorbereidingen en dingen zoals media training."

Bart Lievens - Michael Rausch - Gregory Eyckmans
Bart Lievens - Michael Rausch - Gregory Eyckmans
Zoals aangegeven zijn er veel parallellen met de vorige editie. "Klopt", bevestigt Wouters. "Behouden wat goed is, maar hier en daar passen we ook zaken aan. Zo vertrouwen we nog steeds op de Mazda MX5, maar zullen de beide teams elk versterkt worden met de komst van een bekende Vlaming, welke vanzelfsprekend ook alle proeven en trainingen zal moeten afwerken en moeten slagen voor het examen om het bekomen van een licentie van RACB. Daarnaast zullen we een extra wagen inzetten welke puur door journalisten zal worden bemand."

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn Wouters



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons