van der Horst

24H Zolder: Thierry Deflandre: "Geen sprake van superpole in te voeren"

Thierry Deflandre
Thierry Deflandre
Het is een trend die vandaag de dag steeds meer de kop op steekt, een superpole sessie die de uiteindelijke grid voor een 24 uren race moet bepalen. Zowel de 24 uren van Spa als die van de Nürburgring veranderden de voorbije jaren hun format om een extra hoogtepunt te creëren in de aanloop naar de start van de race. Hoewel het concept een krachtmeting oplevert, met de snelste wagens die het rechtstreeks tegen elkaar opnemen op een zo goed als vrije baan, neemt het anderzijds ook de charme van de nachtelijke strijd voor de pole weg. Autosport.be vroeg aan Circuit Zolder CEO Thierry Deflandre of het geen tijd was om de superpole in de 24 Hours of Zolder in te voeren...
"Absoluut niet!", repliceert Deflandre ogenblikkelijk. "The magic van de pole om kwart voor middernacht te behalen, dat maakt deel uit van de 24 Hours. Sowieso rijden we op vrijdag niet en als het de hele dag geregend heeft (op donderdag nvdr.) en om kwart voor middernacht perst iemand de beste tijd eruit, dan verdient die rijder gewoon de pole - punt. "

Of die rijder heeft gewoon geluk gehad....? "Of die heeft geluk, zoals de Marc VDS Racing BMW enkele jaren geleden tijdens de 24H Spa. Die reed op het einde van de sessie uit, met de juiste banden en pakte de pole, that's part of the magic; iemand die 's nachts in het donker en de kou de pole pakt. Het enige nadeel is dat we met een dergelijk laat einde de uitslag niet in de kranten van vrijdag kunnen krijgen."

Foto: Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op vrijdag 29 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons