van der Horst

24H Zolder: Volle grid met mogelijk wachtlijst!

24H Zolder: De start en eerste uren van de race
Op iets meer dan 4 maanden van de 24 Hours of Zolder, we zouden er bijna een studentikoze 100 dagen van kunnen maken, heeft Circuit Zolder 49 deelnemers op de entry list staan. Het intensieve werk van de afgelopen maanden, lijkt zijn vruchten af te werpen en alvorens in detail op de deelnemers in te gaan, bekijken we de wedstrijd nog eerst even in zijn geheel.
  • Prospeed Competition
--- VOORLOPIGE DEELNEMERSLIJST 24H ZOLDER ---

Thierry Deflandre, CEO van Circuit Zolder, is zeer tevreden met de vooruitzichten van de 24 Hours of Zolder. De deelnemerslijst heeft ondertussen al een tijdje vorm gekregen, maar nu lijkt zelfs het ondenkbare te gebeuren… “We hebben de grens van de 49 aanvragen bereikt. Van die 49 zijn er vandaag goed 38 betaalde inschrijvingen, wat betekent, dat de facto de startgrid nog niet officieel gesloten is, maar dat betekent ook dat er nog plaatsen resten. Meer nog, wij gaan vanaf nu werken met een reservelijst, want we zijn uiteraard realistisch genoeg om te beseffen dat bij onze 49 kandidaten ook nog afvallers kunnen zitten. Uiteraard hoop ik dat het niet zo is, maar dat kunnen wij, noch de deelnemers vandaag garanderen. Daarom zullen wij de bijkomende deelnemers noteren en de mensen in volgorde van aanvraag inschakelen als er één of meerdere forfaits zouden zijn. Nogmaals, ik wens dat niemand toe.”
 
24H Zolder: De start en eerste uren van de race
Circuit Zolder, promotor en organisator van de 24 Hours of Zolder, nam afgelopen winter een belangrijke beslissing op vlak van regelgeving voor de bekende Limburgse uithoudingswedstrijd en Thierry Deflandre ziet die ingrijpende verandering als één van de belangrijke pijlers van de revival: “Iedereen weet ondertussen dat we de financiële lat naar beneden hebben gehaald en dat werpt zijn vruchten af. Eigenlijk zou ik het als volgt durven verwoorden, Zolder laat wagens rijden die we kunnen omschrijven als Race on Sunday and Sold on Monday… Auto’s die dicht bij de bolides staan die we ook buiten de omloop zien. Uiteraard zijn er ook andere aspecten die meespelen, zoals onze marketing rond de tickets, de animatie tijdens het raceweekend en uiteraard ook de andere, aantrekkelijke races voor de start van de 24 Hours of Zolder.”
 
Niet minder dan 8 wedstrijden krijgen de toeschouwers tijdens het evenement voorgeschoteld, met twee manches van de gloednieuwe Clio Cup Benelux, evenveel wedstrijden van de NEC Formula 1.6 en vier manches van de Belgian Historic Cup – Belgian Youngtimers, een schitterend voorprogramma met voor ieder wat wils. “Ik denk dat het om een record gaat, maar hoe dan ook, ik ben er bijzonder blij mee, want ook dat maakt het succes van ons evenement mee uit”, aldus nog Thierry Deflandre.
 
Ondertussen wordt er van de kant van de Marketing ook hard gewerkt aan het Tv-hoofdstuk en tevens is er vandaag al een invoerder die de 24 Hours of Zolder als platform voor een verjaardag van één van zijn legendarische modellen wil gebruiken…
 
“We willen zo snel mogelijk een overeenkomst met een nationale zender afsluiten, om mogelijk vervolgens ook aan Franstalige zijde een deal te sluiten. Voor ons en de deelnemers is Tv uiteraard zeer belangrijk, dat spreekt voor zich”, legt Marketing Manager Pascal Ursi uit.
 
Bij Mazda België wil men de legendarische Mazda MX5 in de bloemen zetten, want de sportieve, open tweezitter, blaast 25 kaarsjes uit!
 
“Dit jaar bestaat de Mazda MX-5, de iconische roadster van het Japanse merk, precies 25 jaar en om dat te vieren organiseert Mazda op zaterdag 30 augustus, tijdens de 24 Uren van Zolder, een ware MX-5 happening op en rond het circuit. Zo zullen voor de start van de 24 Uren een 100-tal MX-5 een paradelap rijden. Mazda nodigt alle MX-5 rijders uit om deze feestelijke dag bij te wonen en de start en de eerste uren van de 24 Uren van op de eerste rij te beleven.”
 
Hoe dan ook de editie 2014 van de 24 Hours of Zolder zal een echt autosportfeest worden, waar op ook u aanwezig moet zijn!

Foto: Martijn Wouters

Circuit Zolder Press

 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op donderdag 17 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons