van der Horst

24H Zolder: Voorbeschouwing Steve's Motorsport

Zolder. I’m Back, dat stond te lezen op de streamer op de voorruit van de schitterende BMW M4 Silhouette van JR Motorsport tijdens de testdag van de Menzo 24 Hours of Zolder, afgelopen donderdag, uiteraard op de Limburgse omloop. I’m Back, het geldt voor de BMW Silhouette die volgend weekend zijn tweede plek van vorig zal verdedigen, voor de rijders die hopen op een plaats beter en dus eindwinst in de Limburgse uithoudingsrace, maar misschien wel nog het meest voor de Menzo 24 Hours of Zolder die met een vol veld weer aanknopen bij de traditie van de wedstrijd zoals die lang geweest is. De enige die nu nog ontbreekt, bent u! Afspraak dus op 30 en 31 augustus in Zolder voor de 36ste editie van de 24 Hours of Zolder met Steve Vanbellingen, Ward Sluys, Bert Redant en Maarten Makelberge!
  • Powercars
De Menzo 24 Hours of Zolder kondigen zich schitterend aan. De wedstrijd heeft na enkele moeilijke edities weer zijn succes van het verleden teruggevonden en dat tot grote vreugde van de autosportfans, de teams en de rijders. 50 wagens zullen zaterdag 30 augustus aan een avontuur van 24 uur beginnen en onder hen ook de BMW M4 Silhouette van JR Motorsport, met aan boord Steve Vanbellingen, Ward Sluys, Bert Redant en Maarten Makelberge.

Steve Vanbellingen:

“Ik vind het fantastisch dat de race weer zo gegroeid is. Zolder is en blijft een thuisrace voor heel wat mensen en om nu te zien dat er weer een vol startveld met mooie wagens is, dat is gewoonweg geweldig. Ik kan niet anders dan de mensen van de organisatie bedanken dat ze alles weer aan het rollen hebben gekregen. Voor de fans is het super, voor onze partners is het ook erg goed dat ze zien dat autosport leeft. Ik hoop dat de weergoden een handje willen helpen en dat zaterdag bij de start van de race de tribune mooi vol zit. Ik kijk alvast erg naar de wedstrijd uit.”

Ward Sluys:

“Sportief gezien zal het grote startveld er voor zorgen dat we extra moeten uitkijken, vooral ’s nachts, bij het dubbelen van de tragere deelnemers. We behoren zonder meer tot de favorieten, dat lieten we vorig jaar al zien, maar uiteraard is dit een lange en harde race, dus gaan we niet roepen dat we gaan winnen. Wij gaan racen! Onze BMW is een goede wagen, dat weten we, en het team is ervaren genoeg om een sterke strategie te koppelen aan zeer goed en snel technisch werk, waar nodig. Bovendien beschikken we over een ervaren crew achter het stuur. Ik tel alvast af naar donderdag voor de eerste trainingen.”

Bert Redant:

“Ik heb de race vorig jaar gewonnen, maar niet zonder 23 uur lang tegen de BMW te strijden. Uiteraard heb ik met Steve en JR Motorsport in 2012 samengewerkt, dus ik ken de parameters allemaal zeer goed. Ik denk net als Steve en Ward dat we een goede kans op een mooi resultaat maken, maar het resultaat dat kennen we pas aan de meet, na 24 uur. Overigens vind ik nu al wel dat we misschien wel de mooiste wagen van het hele veld hebben.”

Maarten Makelberge:

“Ik heb tijdens de testdag kennis gemaakt met de wagen en het team, en ik kan enkel zeggen, ik heb er nog meer zin door gekregen. Na mijn nationale titel van vorig jaar, is deze race het volgende wat hoog op mijn verlanglijstje staat.”

Steve's Motorsport press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op dinsdag 26 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons