van der Horst

24H Zolder: Zilveren editie voor Erik Bruynoghe en Frank Thiers

Erik Bruynoghe
Erik Bruynoghe
Een geschiedenis van 36 edities 24 Hours of Zolder kent uiteraard altijd zijn verhalen en records. De meeste deelnames, de meeste winsten, meeste aantal ronden, grootste en kleinste deelnemersveld, enz. Gezien ook de toenmalige 3000 Km van Zolder aan dit rijtje van 36 verreden edities werd toegevoegd, stonden er reeds een brede waaier aan piloten op de startgrid, waarbij velen de etmaalraces meermaals betwistten.
Frank Thiers - Willy Ladang
Frank Thiers - Willy Ladang
Wat betreft aantal deelnames zou dat record (voorlopig) wel eens kunnen uitdraaien op een nek aan nek-race tussen Dirk Van Rompuy en Albert Vanierschot. Evenzeer het vermelden waard, volgens ons, is dat we dit jaar twee speciale laureaten aan de start zullen zien, want zowel Erik Bruynoghe als Frank Thiers zijn in 2014 aan hun 25ste deelname toe, of een zilveren jubileum dus. Beide heren komen op dezelfde hoogte als Patrick Schreurs die vorig seizoen zijn 25ste editie meemaakte en zodoende na Van Rompuy en Vanierschot op de derde plaats staat inzake het aantal deelnames. Van een geslaagd huwelijk gesproken...

Foto's: Erik Bruynoghe press & Russell Racing pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Nationaal op vrijdag 22 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons