van der Horst

24H Zolder: 37e editie - kortnieuws

Start 24 Hours of Zolder 2014
Start 24 Hours of Zolder 2014
De 37ste editie van de 24 Hours of Zolder knoopt weer volledig met de traditie van de schitterende jaren aan. Circuit Zolder heeft op vandaag 60 betaalde inschrijvingen en het ziet er naar uit dat deze wagens allen zouden kunnen starten, met een mix van prototypes, toerwagens en GT’s. Daarboven is er nog een wachtlijst van enkele wagens, wat het bewijs is dat een democratische uithoudingsrace zonder gesofisticeerde en dure racebolides zeker ook zijn plaats op de nationale en internationale autosportkalender heeft. In de aanloop naar de race op 29 en 30 augustus zullen wij u wekelijks met het laatste nieuws op de hoogte houden, nieuws over wat u tijdens het raceweekend op en naast de piste mag verwachten.
2015: 60 hebben zich aangediend en inschrijving betaald voor de 37ste editie van de Limburgse uithoudingsrace. Vandaag nog komen aanvragen binnen en dat zowel uit de hoek van de open sportwagens, als van de wagens met een dak. In de komende weken overlopen we de deelnemerslijst meer in detail.
 
Fabrieksrijders van BMW: BMW Motorsport werkt aan morgen en leidt daarom jonge rijders op met het oog op een verdere carrière in endurance of DTM. Tijdens de 24 Hours of Zolder zien we een BMW M235i van de Duitse constructeur met achter het stuur drie Juniors: Victor Bouveng (Zwe), Louis Delétraz (Zwi) en Trent Hindman (USA). BMW Motorsport Director Jens Marquardt weet er het volgende over. “Een race zoals de 24 Hours of Zolder is een schitterende kans om in praktijk om te zetten wat we de Juniors in ons programma aanleren. In Zolder krijgen de drie het gezelschap van ‘trainer’ Dirk Adorf.”
 
Rush: niet alleen op de piste moet je snel zijn, de beats van het Rush Festival zullen ook op snelheid zijn. Op zaterdagavond staat er voor de tweede maal een DJ-set op het programma in het Rush Festival, tot 2 uur ’s nachts met talent van eigen bodem en internationale namen. Muziek en autosport het blijft een schitterende combinatie. Meer informatie volgt in een afzonderlijk persbericht in de loop van volgende week.
 
B&T Racing: het Limburgse B&T Racing zet een schitterende Radical SR3-RS in en dat voor het viertal Bart Ooms, Yannick Dupont, Patrick Engelen en Manfred Verbeke. Hiermee hoopt het team op een top-5 in de Limburgse klassieker.
 
BMW: vergeet ook niet dat zowel de BMW Clubsport Trophy als de BMW M235i Racing Cup de 24 Hours of Zolder als wedstrijd in hun competitie op de kalender hebben staan. De competities van Jan Horemans zorgen voor een race in de race!

Circuit Zolder pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 30 juli 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons