van der Horst

24H Zolder: Belgium Racing met nagelnieuwe Porsche en Marc Goossens

Belgium Racing - Porsche 991
Belgium Racing - Porsche 991
Belgium Racing tekent voor de komende 24H Zolder opnieuw paraat met twee Porsches 991 Cup. Het Limburgse team heeft daarvoor een nagelnieuwe Porsche 991 Cup aangeschaft en doet ook beroep op Marc Goossens. The Goose zal ploeg vormen met Dylan Derdaele, Peter Hoevenaars en Kenneth Heyer, terwijl de tweede bolide wordt gemend door Frank & Hans Thiers, Yannick Hoogaars en Danny De Laet.
Bill Riley - Marc Goossens
Bill Riley - Marc Goossens
Belgium Racing kan deze editie voor de derde maal op rij winnen, maar zal meer dan ooit tegenstand krijgen uit de hoek van de proto's. Daarom komt het Limburgse team aandraven met een onuitgegeven kwartet. Dylan Derdale zal naast Kenneth Heyer en Peter Hoevenaars ook kunnen rekenen op de diensten van Marc Goossens.

Belgium Racing teameigenaar Patric Derdaele: "Het is mogelijk dat we beide kwartetten nog uitbreiden met een vijfde piloot. We zijn nog in onderhandeling met bepaalde mensen en ook nog op zoek naar mogelijke snelle rijders die een gepast budget meebrengen. 

Dylan Derdaele - Patric Derdaele
Dylan Derdaele - Patric Derdaele
"Het wordt een moeilijke editie met vooral de ongelijke strijd met de proto's en een vol huis met een verschil van 30 seconden per ronde tussen de snelste en de traagste wagens", weet de Limburgse ondernemer.

"We zullen op onze hoede moeten zijn. We hebben een nieuwe 991 Cup aangeschaft om deze wedstrijd in optimale omstandigheden te kunnen aanvangen. Een bijkomend probleem, dat zich zal situeren op de tweede wagen van de broers Thiers, Hoogaars en De Laet, is het feit dat deze wagen ook zal worden ingezet in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Deze Cup wordt verreden op donderdag tussen de kwalificaties van de 24 Hours of Zolder. In die Cup wordt gereden op Continental-banden, terwijl de 24 Hours worden betwist op Michelin's. Een totaal andere afstelling, waardoor we desbetreffende wagen meermaals zullen moeten veranderen van afstelling. Dit moet evenwel zeer nauwkeurig gebeuren, waardoor we mogelijk in tijdsnood zullen komen".

"In ieder geval zijn we niet gekomen om een bijrol te spelen. We gaan er flink de pees op leggen en we hopen het de proto's zo lastig mogelijk te maken", besluit een strijdvaardige Patric Derdaele.

Foto's: Marnik Mouchaers & Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belcar Endurance op zaterdag 15 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons