van der Horst

24H Zolder: Belgium Racing voor de derde maal op rij

Finish 24 Hours of Zolder 2015
Finish 24 Hours of Zolder 2015
De voorbije drie edities startte Belgium Racing elke keer als underdog en telkens trokken de troepen van Patric Derdaele het laken naar zich toe, zo ook dit jaar. De oppositie van uit de hoek van de prototypes was niet van de poes, maar de Porschisten van Belgium Racing hielden het hoofd koel, zelfs na een vroege aanrijding, en wonnen oververdiend nadat de proto's wederom onbetrouwbaar bleken op vlak van aandrijflijn en dan vooral de startmotor, een oud zeer bij de Wolf GB08.
  • Oeste Kart
Belgium Racing - Porsche 991 Supercup
Belgium Racing - Porsche 991 Supercup
De 24 Hours of Zolder 2015 kon voor Derdaele/Heyer/Hoevenaars/Goossens bijna niet slechter beginnen, want nog voor de eerste stop, was de Porsche 991 Supercup betrokken bij een aanrijding die noopte tot het vervangen van de deur en de spiegel. Belgium Racing hield echter vast aan het vooraf bepaalde plan en vertrouwde op de sterkte van het rijderskwartet en de oerdegelijkheid van het materiaal uit Weissach.

 


Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
Wolf en Norma, de protagonisten van de 37e 24 Hours of Zolder, trachtten met langere stints en snelle ronden een voorsprong uit te bouwen, maar één voor één zouden ze tijdens de loodzware etmaalrace af te rekenen krijgen met mechanische defecten. Circuit Zolder bevestigt op die manier nogmaals zijn reputatie van een ware uitdaging te zijn voor zowel mens als machine, terwijl er op vlak van robuustheid nog heel wat werk voor de boeg ligt om de prototypes op het niveau van de top-GT's te krijgen.

BMW 235i Cup
BMW 235i Cup
Ook opmerkelijk, van de 11 gestarte BMW M235i Racing's, vinden we vijf wagens in de top tien, met het exemplaar van Dreszer Motorsport op een onverhoopte 5e plaats algemeen; natuurlijk wel geholpen door de talrijke problemen bij de concurrentie. Bovendien staan niet alleen alle wagens aan de finish, maar eindigen ze allen binnen de top 20. De Praga #13 kwam na een mooie remonte in de laatste uren nog de top tien binnen en finishte op de negende plaats tussen de BMW M235i Cup-wagens. De Recy Racing Diesel BMW eindigde als zevende toerisme en eerste niet-M235i Racing op een dertiende plaats algemeen. De JJ Motorsport bolide van Eyckmans/Bonnet/Heroes/Heroes/Corten werd winnaar van de BMW Clubsport Trophy op een 26ste plaats algemeen net voor het Yokohama Power Racing exemplaar van Convents/Convents/Hermans/Raymakers.

Baancommissarissen 24 Hours of Zolder
Baancommissarissen 24 Hours of Zolder
Deze zevendertigste editie van de 24 Hours of Zolder verliep vlekkeloos en mocht rekenen op een talrijk opgekomen publiek, niet minder dan 25000 toeschouwers vonden dit weekend de weg naar Circuit Zolder. We kunnen dan ook niet anders eindigen dan met een dankwoord voor alle baancommissarissen en verantwoordelijken van het circuit die zich twee dagen lang ingezet hebben voor het vlotte verloop van de race.

--- UITSLAG 24 HOURS OF ZOLDER 2015 (pdf) ---

Foto's: Marnik Mouchaers, Martijn Wouters & Hans Van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 30 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons