van der Horst

24H Zolder: BMW M235i Racing Cup: Nabeschouwing van de orgnisatoren

BMW M235i Racing Cup
BMW M235i Racing Cup
De 37ste editie van de 24 Hours of Zolder is voor de BMW M235i Racing Cup Belgium een enorm succes geworden. Natuurlijk was er de schitterende zege in de competitie zelf voor Dreszer Motorsport met Kox-Kox-Retera-Menten-Dreszer. Zij werden meteen ook 5de algemeen en winnaars in de Divisie voor de Toerwagens. Daarenboven finishten alle 11 gestarte BMW M235i Racing Cup in de top 17 van de algemene klassering zonder enige mechanische of technische problemen. De nieuwe BMW M235i Racing Cup bewees zijn betrouwbaarheid meteen in wat algemeen als één van de zwaarste 24-uursraces van de wereld wordt beschouwd. Deze prestatie van de wagens, de teams en de rijders is een prachtige bladzijde voor de competitie met de Beierse coupé.
  • Prospeed Competition
Jan Horemans, de promotor van de BMW M235i Racing Cup was in de wolken bij het afvlaggen van de editie 2015 van de 24 Hours of Zolder. Niet alleen was er de revival van de race zelf, met 61 deelnemers en niet minder dan 25.000 toeschouwers, maar vooral de prestatie van de nieuwe BMW liet hem duidelijk niet onbetuigd.

“Mooier had ik het zelfs niet durven dromen. Je komt naar Circuit Zolder met de verschillende teams en 11 wagens, 11 nieuwe wagens en je start dus eigenlijk aan een sportief en technisch avontuur. Als je dan ziet dat geen enkele van onze wagens ook maar één ernstig probleem heeft gekend en we finishen met alle auto’s in de top 17, dan kan je alleen maar enorm gelukkig zijn. Nog enkele cijfers? Onze wagens reden naar de volledige top 7 in de Divisie voor de Toerwagens! Ik denk dat deze prestatie het bewijs is dat onze wagen een zeer goed product is, met enorm veel toekomst. Ik ga echt als een gelukkig man naar huis en met mij iedereen die bij deze BMW M235i Racing Cup betrokken is.”

Zege voor Kox-Kox-Retera-Menten-Dreszer

De wedstrijd zelf was er ook één om in te kaderen. De strijd voor alle plaatsen bleef open tot het einde, met vooral een enorm sterke race van de winnaars Kox-Kox-Retera-Menten-Dreszer. Peter Kox en zijn dochter Stéphan Kox konden rekenen op de vaste teammaat Maciej Dreszer, samen met Jos Menten en Dennis Retera.

Jos Menten, overigens ex-winnaar van de 24 Uur van Spa, was bijzonder opgetogen over zijn deelname en zege. “Het hele team heeft ontzettend hard gewerkt en die auto is werkelijk geweldig. Wij hebben een zeer strategische race gereden en vanaf de eerste ronden hebben we ook rekening gehouden met het beheer van de remmen, waardoor we bovendien onze stints langer konden maken en minder snel aan de tank stonden. Iedereen heeft die opdracht perfect uitgevoerd, we bleven foutloos op de piste en daar ligt het geheim van onze zege.”

De tweede plek was voor Schrey-Mies-Akata (Team WSM-H&R), voor de eerste Belgen, Bas Leinders en Régis Gosselin samen met Nederlander André De Vries en de Duitser  - Di Martino (F-Team). Dumarey-Dumarey-Dumarey-Longin-Van Splunteren (Peka Racing/Tyreset) en Redant-Mattheus-Puype-Makelberge (Red Ant Racing) maakten de top 5 volledig.
 
Bert Redant: “Ik ben ook enorm onder de indruk van de wagen en heb genoten van deze 24 Hours of Zolder. Dit is gewoonweg een schitterende competitie!”

BMW M235i Racing Cup Belgium Trophy Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op zondag 30 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons