van der Horst

24H Zolder: BMW Motorsport vaardigt Juniors af!

ADAC Qualifying Race 24h Nürburgring in beeld gebracht
BMW Motorsport bevestigde afgelopen weekend eindelijk zijn komst naar de 24 uren van Zolder. Meer dan de helft van het deelnemersveld doet eind augustus een beroep op een Beierse wagen, en BMW zet nu zelf de kroon op het werk door zijn Juniors af te vaardigen op een M235i Racing. De Amerikaan Trent Hindman, de Zweed Victor Bouveng en de Zwitser Louis Delétraz zullen samen met hun mentor en fabriekspiloot Dirk Adorf een wagen delen in de overbezette en veeleisende Limburgse etmaalrace. De bolide in kwestie wordt gerund door BMW Motorsport, in samenwerking met VLN-specialisten Walkenhorst Motorsport, en zal het opnemen tegen 11 andere M235i’s.
“Een 24 uren race zoals die van Zolder biedt een uitstekende kans om datgene wat we in ons Junior programma proberen over te brengen in de praktijk om te zetten,” klonk het bij Jens Marquardt. “Victor Bouveng maakte al een goede indruk in de 24 uren van de Nürburgring en ik ben er zeker van dat Louis Delétraz en Trent Hindman ook heel wat zullen opsteken van een race als deze.” Later op het jaar staat ook nog de 12 Hours of Brno op het programma voor de jongelingen. 

Foto: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belcar Endurance op dinsdag 23 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons