van der Horst

24H Zolder: Broers Thiers strijden in twee verschillende wagens

Scuderia Monza - Ferrari 458 Challenge
Scuderia Monza - Ferrari 458 Challenge
Zoals u eerder reeds kon lezen op Autosport.be, zullen de deelnemers aan zowel BRCC als Belcar Trophy in 2015 drie wedstrijden gezamenlijk rijden waarbij eenzelfde auto voor beide kampioenschappen kan worden ingeschreven. Dat geldt natuurlijk ook voor de 24 Hours of Zolder, tenzij dat er daar enkel gedurende de eerste drie uur wordt gereden voor BRCC-punten. Zij die het willen kunnen nadien hun weg verderzetten, en strijden voor de zege in de Zolderse etmaalrace, of na drie uur racen stoppen en… overstappen op een andere auto!
Frank en Hans Thiers zullen hierin geen uitzondering vormen, maar het broederpaar zal zeker starten in het BRCC kampioenschap en kijkt uiteraard ook richting de 24 Hours of Zolder.

Belgium Racing - 24H Zolder
Belgium Racing - 24H Zolder
Frank Thiers: “Ik heb de laatste twee edities gewonnen in een wagen van Belgium Racing en uiteraard hoop ik om ook dit jaar terug deel uit te maken van de troepen rond Patric Derdaele. Het zou fantastisch zijn, maar het is uiteraard momenteel nog veel te vroeg om daar reeds definitief uitsluitsel over te bieden. Het is voor ons in ieder geval de bedoeling om de eerste drie uren met de Ferrari te rijden om nadien over te stappen in een wagen die de volledige 24 Hours of Zolder betwist. Met de Ferrari verder rijden na drie uren wedstrijd is uitgesloten”.

Waarom dan niet de Ferrari thuis laten en BRCC punten scoren in het team waarmee men de 24 Hours of Zolder betwist?

Hans & Frank Thiers
Hans & Frank Thiers
Frank Thiers: "Wel, enerzijds gaan we het volledige BRCC afhaspelen met de Ferrari en gezien we tijdens de 24 Hours of Zolder na de beginfase (die meetelt voor het BRCC 2015 nvdr.) kunnen overstappen naar een andere wagen, kunnen we gedurende de eerste drie uren ook effectief alles geven in het kader van het BRCC-klassement. Anderzijds wil ik op het einde van het BRCC-seizoen met gelijke punten eindigen als mijn broer Hans en indien we op verschillende wagens zitten van bij de start van de 24 Hours of Zolder, dan is een gelijke stand op het einde van het seizoen niet mogelijk".

We moeten evenwel een kanttekening maken bij bovenstaande in die zin dat de broers Thiers wel op een gelijk puntensaldo kunnen eindigen in BRCC, maar in feite niet in de rangschikking van de Belcar Trophy indien ze besluiten om de 24H Zolder niet op dezelfde wagen te rijden.

Foto's: Martijn Wouters & Russell RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 27 januari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons