van der Horst

24H Zolder: Dirk & Tom Van Rompuy voor de 5de maal samen

Dirk Van Rompuy - Steve Vanbellingen - Erik Bruynoghe - Tom Van Rompuy
Dirk Van Rompuy - Steve Vanbellingen - Erik Bruynoghe - Tom Van Rompuy
Op zaterdag 29 augustus gaat de 37ste editie van de 24 Hours of Zolder van start. Deze Limburgse klassieker kent een ware revival en mogelijk zal het startveld oplopen tot 60 wagens, onderverdeeld in prototype, GT en Tourisme. Net zoals vorig jaar zullen Dirk en Tom Van Rompuy de BMW E92 M3 bemannen van EMG Motorsport en verdedigen ze opnieuw de kleuren van VR Racing. Ook Erik Bruynoghe is opnieuw van de partij terwijl het rijderskwartet wordt vervolledigd door Steve Vanbellingen die enkele weken geleden met de EMG-BMW en de familie Van Rompuy een podiumplaats behaalde in de 1000 km van Palanga als voorbereidende wedstrijd op de Zolderse etmaalrace
  • De Swert Opticiens
VR Racing - EMG BMW
VR Racing - EMG BMW
Inzake het aantal deelnames aan de 24 Hours of Zolder steken Dirk & Tom Van Rompuy, Erik Bruynoghe en Steve Vanbellingen, inclusief EMG Team owner Edgard Terium torenhoog boven de rest van het veld uit. Gebrek aan ervaring is er dus niet en iedereen kijkt reikhalzend uit naar de confrontatie. Een revanche op de tweede plaats van vorig jaar toen de waterpomp het begaf op een moment dat de wagen in de regen op een derde plaats algemeen lag en eerste in de Divisie Tourisme.

“Een breuk aan de waterpomp is gewoon brute pech”, aldus team owner Edgard Terium. “Voor deze editie hebben we gewoon de wagen volledig gestript en alles nagelnieuw terug opgebouwd. Het blijft een mechanische sport, maar we hebben binnen het team zeer hard gewerkt om de kans op een breuk zo minimaal mogelijk te houden. We hebben afgelopen donderdag alles ingereden en we deden een prima roll out. We zijn er klaar voor en van mij mag het gerust regenen, want vorig jaar waren we de snelste wagen op de piste tijdens de regen”.

Dirk & Tom Van Rompuy hebben alle vertrouwen in hun teammaten Erik Bruynoghe en Steve Vanbellingen en EMG Motorsport.

VR Racing - EMG BMW
VR Racing - EMG BMW
Dirk Van Rompuy: “We pakten vorig jaar nipt naast de zege in Tourisme en mogelijk zelfs een podiumplaats algemeen met deze wagen. Op de waterpomp na heeft de wagen geen krimp gegeven. Ook niet tijdens de voorbereidende test in de 1000 van Palanga in Lithouwen waar we derde eindigden algemeen tussen GT-wagens en de Klasse Tourisme wonnen. We trekken richting Limburg met een zeer homogeen team en een snelle en betrouwbare wagen. Vooral winst in Tourisme is een must terwijl we zo hoog mogelijk mikken inzake het klassement algemeen. We hebben het tactisch zeer goed voor elkaar met de bagage en de ervaring die we vorig jaar reeds opdeden met hetzelfde team (EMG) en dezelfde wagen”.

VR Racing - EMG BMW
VR Racing - EMG BMW
Vader Dirk Van Rompuy heeft reeds een 30-tal deelnames op de teller staan en is hierdoor de recordhouder, terwijl zoon Tom aan zijn achtste deelname toe is. Voor Dirk was samen de 24 Hours betwisten met zijn zoon ooit een droom die enkele jaren geleden uitkwam. Inmiddels zijn ze reeds toe aan hun vijfde editie die ze samen betwisten.VR Racing PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 25 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons