van der Horst

24H Zolder: François Bouillon: "Geweldig leuk zo'n proto"

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
François Bouillon, die we vorig jaar nog in actie zagen op de Vandereyt Porsche, schakelde voor deze editie van de 24 Hours of Zolder over op een prototype. Hij deelt de #716 Deldiche Racing Norma M20 FC met onder meer Luc De Cock en Sam Dejonghe. De ervaren Porschist heeft ondanks de regenachtige omstandigheden nog geen moment spijt van zijn beslissing om de Limburgse klassieker met een een prototype te betwisten.
Very Bold Racing - Porsche 997 GT3 Cup
Very Bold Racing - Porsche 997 GT3 Cup
"Zo'n prototype is echt heel leuk om mee te rijden en dan te zeggen dat ik vorig jaar in de Porsche nog klaagde dat ik die prototypes niet zag komen in mijn spiegels! Ik ben evenwel voorzichtig hoor, ik doe in deze omstandigheden zeker geen domme dingen. Het leuke is ook dat je buiten zit en niet in zo'n kleine cockpit, ik heb eens met een Mosler gereden en daarin had ik echt een claustrofobisch gevoel. Bovendien is het zeer handig dat Sam Dejonghe ook op de auto zit; hij zoekt de limieten op en ik leer veel van hem bij. Zoals vorig jaar met Frédéric Vervisch op de Porsche bij Vandereyt Racing."

Foto's: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Belcar Endurance op vrijdag 28 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons