van der Horst

24H Zolder: Gemengde gevoelens bij VR Racing en Dirk & Tom Van Rompuy

VR Racing - EMG BMW
VR Racing - EMG BMW
Afgelopen weekend stond de 37ste editie van de 24 Hours of Zolder op het programma. Net als vorig jaar deed de vaste bemanning van VR Racing, Dirk & Tom Van Rompuy beroep op de BMW E92 M3 van EMG Motorsport en werd het team versterkt door Erik Bruynoghe en Steve Vanbellingen. Ervaring troef dus en het beloofde een schitterende editie te worden. Maar met 61 wagens op de piste waarvan 80% trager onderweg is dan de EMG bolide en de snelle proto’s die zeer laag bij de grond zitten is het steeds opletten geblazen. En net dit was de achillespees om een goed resultaat te boeken.
  • Qvick Motors
VR Racing - 24H Zolder
VR Racing - 24H Zolder
Na een schitterende voorbereidende race tijdens de 1000 km van Palanga waren de verwachtingen hoog. EMG Motorsport kent zijn wagen door en door en zowel tijdens de verregende kwalificaties als tijdens de droge race kregen de piloten een goede set up mee. Dit resulteerde in een knappe 13de chrono algemeen na de proto’s en de Porsches en de pole in Divisie Tourisme. Een ideale uitgangspositie gezien de BMW zuiniger is dan de GT’s en tijdens de wedstrijd kon oprukken richting een plaats binnen de top 5.

VR Racing - EMG BMW
VR Racing - EMG BMW
Maar het is enigszins anders gelopen. Onder een loden zon was het Steve Vanbellingen die de start nam en zich positioneerde aan de leiding in Tourisme en net buiten de top 10 algemeen. Alles zat op schema tot er contact werd gemaakt met een proto waardoor de ophanging achteraan werd beschadigd. Na deze interventie moest de wagen ook nog eens opnieuw worden uitgelijnd. Verder was er nog een tweede contact tussen de BMW en een tragere deelnemer die plots van zijn lijn afweek met een verbogen stuurstang als resultaat. Later verloor de wagen nog een wiel waardoor er opnieuw schade was en de remschijf en remklauw dienden te worden vervangen. Tot slot waren er ook nog een aantal klapbanden. In totaal verloor het team 82 ronden door al deze tegenslagen en interventies. Zonder dat verlies zou dit hebben geresulteerd in een zege in de Divisie Tourisme en een strijd voor een podium algemeen.

Dirk Van Rompuy - VR Racing
Dirk Van Rompuy - VR Racing
Dirk Van Rompuy: “Gewoon brute pech gehad. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan om een goed resultaat te boeken en niet in het minst EMG Motorsport die zijn handen vol had om de wagen telkens terug op te lappen. Het was wel de zwaarste editie uit mijn loopbaan en ondanks het feit dat we er veel meer hebben van verwacht, hebben we opnieuw veel bijgeleerd voor de toekomst. Na tal van inhaalbewegingen zijn we uiteindelijk uitgekomen op een 22ste plaats algemeen op 61 wagens en we werden nog tweede in de Klasse Toerisme Pro. Maar los daarvan hebben we toch nog kunnen racen en heeft Tom drie dubbele stints van drie uren afgewerkt. We verlieten Zolder dan ook met gemengde gevoelens”.

BMW M325i Racing Cup

“Het is me wel zeer positief opgevallen dat de wagens binnen de BMW M325i Racing Cup goed scoorden tijdens de afgelopen 24 Hours of Zolder. Samen met Erik Qvick hebben we ons licht opgestoken en we denken reeds in de richting om samen volgend seizoen deze Cup te betwisten. Een schitterende en zeer betrouwbare wagen en een mooi kampioenschap waarin ook de 24 Hours of Zolder is opgenomen. Maar later meer daarover”, besluit een immer optimistische Dirk Van Rompuy.

VR Racing PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 2 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons