van der Horst

24H Zolder: Hoevenaars en Maassen winnaars

Yannic Hoogaars en Pierre-Yves Paque
Yannic Hoogaars en Pierre-Yves Paque
Peter Hoevenaars heeft donderdagnamiddag de eerste race voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in het kader van de 24 uren van Zolder gewonnen. Hoevenaars, die van op de pole was vertrokken, haalde het voor Max Van Splunteren en Dylan Derdaele. De Belgium Racing rijder pakte met de pole, de overwinning en de snelste wedstrijdronde de volle puntenpot en had in theorie de nieuwe leider moeten zijn in het kampioenschap. Maar Hoevenaars kwam na de opwarmingsronde van race 2 binnen met een defecte aandrijfas en miste de start van de tweede race, waarin Xavier Maassen, Max Van Splunteren en Dylan Derdaele duelleerden tot de laatste ronde voor de zege. Uiteindelijk was het Maassen die het haalde. Volgens het reglement verliest Hoevenaars hierdoor de punten van de eerste race, maar is niet naar de geest van het reglement.
Race 1:

Peter Hoevenaars - Belgium Racing
Peter Hoevenaars - Belgium Racing
Peter Hoevenaars liet zich bij de start van race 1 verrassen door Max Van Splunteren, die resoluut de leiding nam. Maar nog in de eerste ronde ging het voor de Nederlander mis in de Jacky Ickx chicane, hij misremde zich en ging door de zandbak. Hoevenaars profiteerde volop van de fout van zijn tegenstander en nam de leiding over. Van Splunteren kwam de piste terug op in tweede positie voor Dylan Derdaele. Bij het aansnijden van de tweede ronde ging het dan weer mis voor Pierre-Yves Paque die in de eerste linkse rechtdoor ging, voor de Porsche #8 was de race over.

Belgium Racing armada
Belgium Racing armada
De regen bleef met bakken uit de hemel vallen en de zes overgebleven wagens behielden hun posities tot aan de meet. Hoevenaars reed langzaam weg van zijn tegenstanders en had na 10 ronden al 11 seconden voorsprong op Van Splunteren en 20 op Derdaele. Uiteindelijk won Hoevenaars met bijna 20 seconden voorsprong op  Van Splunteren. Derdaele, derde, keek al aan tegen een achterstand van meer dan dertig seconden. Yannic Hoogaars, die als vierde finishte, won de AM klasse voor van Dierendonck en Noel.
 
24H Zolder; Uitslag race 1:

1. Peter Hoevenaars (Belgium Racing) 17 ronden
2. Max Van Splunteren (GT3.nl by Land Motorsport) +19.988
3. Dylan Derdaele (Belgium Racing) +30.830
4. Yannic Hoogaars (Belgium Racing) op 1 ronde
5. Nicolas van Dierendonck (Thems Racing by DVB) op 1 ronde
6. Yves Noel (Cars Tuning Lease Motorsport) op 1 ronde

Race 2:

Xavier Maassen - Thems Racing by DVB
Xavier Maassen - Thems Racing by DVB
Hoevenaars kwam na de opwarmronde binnen en nam de start van de eerste race niet. De zes overgebleven deelnemers maakten er echter een mooi schouwspel van en hielden de spanning er in tot het einde van de race. Max Van Splunteren nam bij de start de kop maar voelde onmiddellijk de hete adem van Xavier Maassen in zijn nek. Beide piloten leverden een verbeten duel waarbij de wagens elkaar zelfs raakten. Uiteindelijk won Maassen het pleit en moest Van Splunteren zich reppen om een opzittende Derdaele af te houden. Dde drie heren gingen dan de strijd aan met elkaar met de zege als inzet.

Jurgen Van Hover - Speedlover
Jurgen Van Hover - Speedlover
Een sterk rijdende Derdaele slaagde er in om op een gegeven moment de leiding over te nemen maar moest ze al snel weer afstaan aan Maassen. De Belgium Racing rijder moest alles op alles zetten om Van Splunteren voor te blijven maar maakte op het einde van de race in de Rea bocht een foutje en moest zich alsnog tevreden stellen met de derde plaats. Jurgen Van Hover pakte de vierde plaats voor Yves Noel.

24H Zolder; Uitslag race 2:

1. Xavier Maassen (Thems Racing by DVB) 17 ronden
2. Max Van Splunteren (GT3.nl by Land Motorsport) +2.105
3. Dylan Derdaele (Belgium Racing) +9.298
4. Jurgen Van Hover (Speedlover)
5. Yves Noel (Cars Tuning Lease Motorsport) op 1 ronde

Foto's: Niels Vaeck

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op donderdag 27 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons