van der Horst

24H Zolder: Jan Wouters: "Het vervolg van Racing Stars"

MSTC - BMW Clubsport
MSTC - BMW Clubsport
In de pitstraat te Circuit Zolder vinden we voor de 24 Hours of Zolder 2015 opnieuw Jan Wouters terug. De Racing Stars-bezieler is een van de drijvende krachten achter de MSTC BMW Clubsport, een wagen waarop we enkele jonge talenten aan het werk zien. Autosport.be sprak met de ervaren Antwerpenaar over zijn programma dit jaar en de toekomstplannen van het MotorSport Training Center in het algemeen.
Stan Van Samang
Stan Van Samang
"De wagen die we in deze 24 Hours of Zolder inzetten, hebben we eigenlijk volledig opnieuw opgebouwd; we hebben kosten noch moeite gespaard om de bolide zo fris mogelijk aan de start te krijgen en hebben ook een trainingsplan opgesteld voor onze piloten. Neem nu Stan Van Samang, die rijdt niet enkel op onze BMW, maar heeft bij ons eveneens een volledig programma met trainingsessies, simulatortrainingen, coaching en wagenbeheersing achter de rug. Dat is de grote sterkte van onze aanpak eigenlijk, niet enkel het stuur aanbieden tijdens een wedstrijd, maar ook de ganse omkadering", aldus Jan Wouters.

Kobe Claes
Kobe Claes
"Voor mij persoonlijk is dit een logisch vervolg op Racing Stars, want ik kan nu zelf de dingen gaan opvolgen en zelf mogelijkheden creëeren voor de rijders om verdere stappen te zetten na Racing Stars in een kampioenschap dat betaalbaar is. Een kampioenschap waar men niet met een GT3 rijdt, maar met een auto die toch een stukje rapper is dan de Mazda en toch nog altijd relatief vergevingsgezind is. Dat laatste is belangrijk, een auto die nog steeds een haalbare kaart is voor minder ervaren rijders, want dat zijn uiteindelijk de rijders die uit het Racing Stars programma komen ook. Je ziet ook dat het werkt, want bijvoorbeeld Kobe (Claes nvdr.) betwist dit jaar de 24 Hours of Zolder bij ons. Kobe is een kerel met talent die elke race progressie maakt en nu ook aansluiting heeft gevonden met de toptijden binnen de BMW Clubsport Trophy. Dat is leuk en dat bevestigt ook de bedoeling van deze auto, het Racing Stars-verhaal verderzetten", sluit een tevreden Jan Wouters af.

Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 28 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons