van der Horst

24H Zolder: Jeffrey Van Hooydonk ook aan de start

Jeffrey Van Hooydonk
Jeffrey Van Hooydonk
Na de aankondiging dat voormalig F1-testpiloot Bas Leinders deelneemt aan de 24 Hours of Zolder, zal er ook een tweede voormalig F1-rijder aan de start staan. Jeffrey Van Hooydonk vormt namelijk net als zijn Limburgse collega team op een BMW M235i Racing. De snelle Vlaams-Brabander krijgt bij hem in het kuipje op de BMW #238 Filip Baelus, Eveline Maes, Paul Lievens en Bart Lievens.
Red Ant Racing - BMW M235i Cup
Red Ant Racing - BMW M235i Cup
De 24 Hours of Zolder is de voorlaatste wedstrijd in de BMW M235i Racing Cup Belgium te Circuit Zolder en de op twee na laatste in de initiële jaargang van het nieuwe kampioenschap. Voor de gelegenheid zijn er voor de vaste rijders punten te verdienen na zes, twaalf, achttien en vierentwintig uur wedstrijd, maar de samenstelling op de wagen #238 is tot dusver onuitgegeven en hoeft zich dus in principe niet te mengen in de strijd om de tussenstand. Hoewel de etmaalrace in Zolder geboekt staat als enorm zwaar, zeker op vlak van remmen, kan de BMW M235i Racing Cup wel eens een zeer interessant strijdtoneel worden. De komst van snelle jongens als van Hooydonk kan de mix enkel maar explosiever maken!

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op dinsdag 25 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons