van der Horst

24H Zolder: Kortnieuws (2): SkyLimit organiseert oefengalop

wagens line-up
wagens line-up
Zon of geen zon, aan de 37ste editie van de 24 Hours of Zolder wordt bijzonder hard gewerkt. De startlijst oogt goed, over de wedstrijden in het kaderprogramma komt u de komende dagen en weken meer te weten. Zo is er de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, de VW Fun Cup, maar uiteraard ook de BRCC. Een goede 24 Hours of Zolder, betekent ook een goede voorbereiding en daarover vertelt Andy Jaenen in deze kortnieuws 2 het één en ander. Verder nieuws over teams en rijders en hou u mailbox in de gaten, want er volgende komende weken nog meer nieuwsbrieven. We gaan er samen voor!
  • Hamofa Performance
SuperSunday: komende zondag 9 augustus organiseert SkyLimit Events de Skylimit Super Sunday. “Meerdere deelnemers aan de 37ste 24 Hours of Zolder maken hiervan gebruik om uitgebreid hun materiaal, wagen en team te testen”, legt Andy Jaenen uit. “Op het middaguur maken we een groepsfoto van de aanwezige wagens en uiteraard de aanwezige piloten. Op het circuit zijn er aparte sessies voor racewagens en straatwagens. Er is een sessie voor enkel dames, deze “Ladies on Track” sessies worden overigens steeds populairder. Rond 14u00 is er ook een parade. In de paddock zijn er meerdere merken vertegenwoordigd. Zo is er de Ford Club België, de PUG drivers, een JDM club, Mazda MX5 en de Nissan Silvia club. Er gaat ook een groep van Renault zijn en Roush gaat enkel nieuwe Mustangs aan het publiek tonen. Ook de 14 finalisten voor de Yokohama Race Academy worden voorgesteld. Ik kan het dus niet beter samenvatten dan: See You in Zolder!”
 
Zwitsers horloge: ze gaven hun visitekaartje de voorbije jaren al meerdere malen af, vader en dochter Kroll. Ditmaal zien we ze niet in een Porsche 911, maar wel in een BMW M3 GTR! De rijders zijn Michael Kroll, Martin Kroll, Chantal Kroll, Roland Eggimann en Bernd Küpper. “Met onze paddleshift aan het stuur, hebben wij een degelijk wapen”, legt Michael Kroll uit. “Dus rijden we zeker niet alleen voor onze plezier mee!”
 
Deldiche: Sam de Jonghe is één van die getalenteerde jongeren die ons land rijk is. Hij komt aan de start met een wagen die zondagnamiddag wel eens hoog in het klassement zouden kunnen zien staan. Sam geeft zelf tekst en uitleg: “We komen aan de start met onze gekende witte Deldiche Racing Norma M20 FC, een wagen met een groot potentieel, maar waarvan we ook weten dat hij wat tijd moet toegeven op de meer moderne Wolf prototype. Desondanks denken we tijdens lange stints de strijd te kunnen aangaan met de Italiaanse bolide en we willen winnen. Qua rijders op deze wagen zal Deldiche beroep doen op Luc De Cock, Tim Joosen en mezelf. Een vierde of vijfde rijder blijven mogelijk.”  

Circuit Zolder PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 4 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons