van der Horst

24H Zolder: Kortnieuws: De eerste teams zijn ondertussen gekend

Handtekeningsessie 24 Hours of Zolder 2014
Handtekeningsessie 24 Hours of Zolder 2014
Nog goed drie weken alvorens de 37ste editie van de 24 Hours of Zolder op gang wordt geschoten. Het belooft een zeer spannende editie te worden, met strijd op alle fronten en ook heel veel strijd in de diverse divisies, naast uiteraard de gevechten om de zege in de BMW Clubsport Trophy en de BMW M235i Racing Cup. We brengen u graag het derde kortnieuws, met nieuws van op en naast de piste.
Porsche: Porsche zal niet enkel vertegenwoordigd zijn tijdens de race van de 24 Hours of Zolder zelf, op donderdag is het merk ook ruimschoots vertegenwoordig met zes series VIP laps en de zevende en achtste race van het seizoen 2015 van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Max van Splunteren en Peter Hoevenaars zetten hun gevecht om de titel verder of kan thuisrijder Dylan Derdaele roet in het eten gooien? Ook met Xavier Maassen zal rekening moeten gehouden worden.
 
Polepositie: op donderdag staat verder ook de strijd om de eerste startplaats in de 24 Hours of Zolder op het programma, een strijd in drie delen met apotheose van 20u45-23u45 op donderdagavond.
 
Dubbel werk: Fred Bouvy (BMW M235i) en Louis Machiels (Wolf) kondigden eerder al aan dat ze zullen starten in de 24 Hours of Zolder. Hopelijk kennen ze meer geluk dan in de 24 Hours of Spa, waar ze beide vroegtijdig naar de kant moesten met respectievelijk een BMW Z4 en een Bentley Continental GT3.
 
Saker: naar goede gewoonte zakt VGL Racing met een Saker naar Circuit Zolder af, voor het vijftal Ronald Thienpont (B), Frédéric Sels (B), Geert Declerq (B), Maik Barten (NL) en Bert Van Gansen (B). De Saker RapX heeft een heerlijke 2-liter boxermotor onder de kap liggen en is een lust voor het oog en het oor.
 
QSR: de BMW Clubsport Trophy geeft echt de spirit van de 24 Hours of Zolder weer en onder meer het team QSR staat model voor deze competitie. Zij zetten drie wagens in, waarvan de bemanning van twee al bekend is. Op de #57 vinden we Jimmy De Breucker, Mario Timmers, Stephan Geurts JR en Patrick Zeeuws. Op de #58 wachten Kris Elsen, Bas Van Elderen, Tim Costermans en Jeroen Van Reeth nog op een vijfde man om hun team te versterken.
 
Mazda: in dezelfde geest past ook de deelname van de eeuwig jonge Mazda MX-5 van de Mazda Endurance Challengers. De Nederlanders Eric Sliphorst, Carlo Izelaar, Berend Gesman en Dick van Rij zullen voor het tweede jaar op rij trachten de 24 uur rond te maken.
 
Meet and greet: wie om 12u00 op zaterdag naar de Otobar afzakt, kan daar kennis maken met al deze heren en dames en meer dan één handtekening krijgen.
 
Een vierde kortnieuws volgt in de loop van volgende week, met verder nieuws van teams en rijders!

Circuit Zolder pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 7 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons