van der Horst

24H Zolder: Kortnieuws: VW Fun Cup… sprint 3 uur in voorprogramma

VW Fun Cup
VW Fun Cup
De 24 Hours of Zolder naderen nu met rasse schreden en de teams weten stilaan wie er hun auto zal bemannen op het Limburgse asfalt van Circuit Zolder. Opgepast tijdens het weekend de 24 Hours of Zolder is er nog een andere uithoudingsrace, maar dan wel één met allemaal identieke wagens: de VW Fun Cup. Hoe dan ook, de 37ste editie van de 24 Hours of Zolder wordt een echt feest, zowel op de piste als in de paddock. U kan het laatste weekend van de vakantie nu al maar beter in uw agenda aanstrepen!
Sprint over 3 uur: De VW Fun Cup zorgt opnieuw voor spektakel. De heren en dames in de sympathieke competitieremake van de VW Kever hebben nog niet zo lang geleden hun traditionele 25-uursrace in Spa afgewerkt en nu komen ze naar Limburg voor een wedstrijd over 3 uur. Zelf noemen ze het… de 24 Hours of Zolder VW Fun Cup Sprint Race. Wie gewoon is om wedstrijden van 10, 12 of 25 uur af te werken, die vindt 3 uur inderdaad kort! Voor de volledigheid, de wedstrijd van de VW Fun Cup vindt plaats op zaterdagvoormiddag tussen 11u00 en 14u00, de kwalificaties net daarvoor van 9u05 tot 10u05.
 
KH Racing: Moet je tijdens de 24 Hours of Zolder over nagelnieuw materiaal beschikken om het plezier en de adrenaline mee te beleven? Het antwoord is neen. Vandaar dat de organisatoren een Divisie Tourisme Youngtimers voorzien, met ondertussen maar liefst 5 wagens. Een van hen is de mooie BMW E36 325i Cup voor Kevin van Eldik, Jacky Ekkelboom, Daniel Overduin en Dirk Bonder.
 
Dames: ondertussen hebben ze zich ook al meerdere dames aangediend om de wedstrijd mee kleur te geven en één onder hen is de Limburgse Danique Aelaerts. “Ik rij dit jaar weer mee met het Skylimit Yokohama Team in de Porsche 997 GT4 Cup en we willen goed eindigen in de klasse, dat staat vast.” 
 
Niet alleen Belgen: neen, er zijn uiteraard de talloze Nederlanders die starten in de 37ste editie van de 24 Hours of Zolder, maar ook onze buren uit Duitsland vinden de weg naar Circuit Zolder. Priconracing is één van de teams die deelnemen dit jaar. “We zetten een BMM M3 E36 in met 340 pk. Vorig jaar waren we er al bij en we vonden de race zeer geslaagd. Marco Petry, Frank Unverhau, Peter Schepanek en Michael Mönch, zijn onze rijders”, vertelt teammanager Alfred Schäfer.
 
Diesel: traditiegetrouw zien we ook RECY Racing Team, met de mooie BMW 1 Reeks Diesel. “Het team en de BMW 1 Reeks met Dieselmotor zijn ondertussen reeds enkele jaren een vaste waarde in de Limburgse klassieker”, vertelt Jan De Vocht. “Voor het vierde jaar op rij zullen Jan De Vocht en Johan Van Loo op de felgekleurde diesel het gezelschap krijgen van de jonge Thomas Piessens en de ervaren Wim Meulders. We willen onze zege in toerisme herhalen.

Circuit Zolder
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 13 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons