van der Horst

24H Zolder: Longin en Piessens aan de meet

Recy Racing Team - BMW 120D
Recy Racing Team - BMW 120D
De 24 Hours of Zolder zijn achter de rug en daarmee eindigt ook het gescheiden leven van Stienes Longin en Thomas Piessens. Beide jonge kerels haalden met hun team de finish (8ste en 13de), maar zowel voor Stienes als voor Thomas was een hogere klassering mogelijk geweest indien alles volgens het boekje was verlopen…
  • Hamofa Performance
Stienes Longin
Stienes Longin
Stienes Longin gaf samen met de familie Dumarey en Max Van Splunteren de #240 BMW M235i van Tyre Set/PK Carsport de sporen. Hij eindigde als achtste algemeen en haalde net het podium in de sterk bezette klasse niet. “We begonnen aan de wedstrijd als 30ste (6de in de klasse) want tijdens de kwalificatiesessies hebben we geen enkel risico genomen”, zegt Stienes Longin. “Al kort na de start bleek dat we het tempo van onze concurrenten goed konden volgen, maar helaas moesten wij al na 1u10min de benzinepomp opzoeken. In principe kan er met onze wagen een 20-tal minuten langer gereden worden met de benzinevoorraad, maar een technisch probleem verhinderde dat. We wisten dus al heel snel dat we nooit zouden meespelen voor de zege in de klasse M235I Cup, want we zouden heel wat extra tankstops moeten maken. Iedereen van het team, zowel de rijders als de technische crew, heeft er alles aan gedaan om de wagen naar het podium te loodsen, en daar slaagden we ook bijna in, maar met 6 stops meer dan de concurrentie was dat onbegonnen werk. Dat neemt niet weg dat ik enorm genoten heb van de wedstrijd binnen dit topteam.”

Thomas Piessens reed ook nu weer met de BMW 120d van het Recy Racing Team. “Alles verliep perfect tot rond de klok van 7u op zondagochtend. Ik had er een nachtstint van 3 uren opzitten en bracht de wagen binnen als 6de algemeen en leider in de Divisie Toerisme”, verklaart Thomas. “Bij de pitstop stelde het team vast dat de propeller van de radiatorkoeling heel wat lawaai maakte en besloot deze te vervangen om eventuele latere motorschade te voorkomen. We vielen terug naar de vijftiende plaats en konden nog wel enkele plaatsen goedmaken, maar in feite zien we hier een zege in de divisie toerisme en een plaats in de algemene top vijf verloren gaan, want de wagen gedroeg zich voor het overige echt wel heel goed”, besluit een ietwat ontgoochelde Thomas Piessens.

Longin-Piessens Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 3 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons