van der Horst

24H Zolder: Na 1H: CN protypes domineren voorlopig – Bellarosa op kop

Start 24 Hours of Zolder 2015
Start 24 Hours of Zolder 2015
De 24 Hours of Zolder is quasi vlekkeloos van start gegaan, en na één uur wedstrijd voert de Avelon Wolf GB08 van Ivan Bellarosa het veld aan. De Italiaan schoot bij de start weg, sloeg een kloof op de tegenstanders en zette de race naar zijn hand. Achter de Italiaanse proto volgt voorlopig het identieke exemplaar van Bas Koeten Racing met Simon Knap aan het stuur, voor de Norma van Luc De Cock en de Wolf van Frank Beliën. De Belgium Racing Porsche van Dylan Derdaele is de eerste GT bolide op plaats vijf, voor nog een Wolf, het Avelon exemplaar #46.
Avelon Formula - Wolf GB08 vs. Belgium Racing - Porsche 991
Avelon Formula - Wolf GB08 vs. Belgium Racing - Porsche 991
Twee wagens vertrokken vanuit de pits, bij de Clubsport BMW #325 waren er problemen aan het communicatiesysteem en op de Qvick Motors BMW #421 doken voor de start nog servoproblemen op. Bellarosa nam direct na de start al een voorsprong op de rest van het veld. Achter de zwarte Wolf probeerden de Porsches van Frédéric Vervisch en Derdaele tevergeefs de aansluiting te behouden. Vervisch moest lossen na een foutje in de chicane en bovendien kreeg hij wat later een drive-through penalty omdat teameigenaar Miguel Vandereyt tijdens de warmup een rood licht negeerde. Derdaele kon bij het dubbelen nog naderen tot op minder dan 2 seconden van de leider, maar zakte nadien weg en moest de Norma en de Wolf van Knap voor laten.

VDS Racing Adventures Honda Civic
VDS Racing Adventures Honda Civic
Met 61 wagens op de baan is het oppassen geblazen bij het dubbelen, Bellarosa zette de laatste wagen al na 3 ronden op één ronde. De eerste bolide die de pits opzocht, was de VDS Racing Adventures Honda Civic, die al meteen een lekke band opliep. Ook de JR Motorsport BMW E46 GTR #63 en de VGL Saker zochten al snel hun box op met problemen en wat later werd de B&T Racing Radical van Patrick Engelen binnengebracht met motorproblemen. Ondertussen leverden De Cock en Knap een mooi duel voor de tweede plaats. Na 30 minuten race lag Bellarosa op kop voor Knap, De Cock en Derdaele.   

De strijd tussen De Cock en Knap eindigde toen eerstgenoemde een slipper maakte en terug viel, doch kon hij zijn derde plaats behouden. Net voor het eerste uur viel de BMW #83 van G&R / VDW Motorsport stil in de Eerste Linkse. Na één uur racen, dat vlekkeloos verliep, leidde Bellarosa met 8.5 seconden op Knap en 12.4 seconden op De Cock.

--- Uitslag 24 Hours of Zolder 2015 - Na 1 uur (pdf) ---

Foto's: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op zaterdag 29 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons