van der Horst

24H Zolder: Na 2H: Prototypes nemen voorsprong

Avelon Formula - Wolf GB08 #45
Avelon Formula - Wolf GB08 #45
Na 2 uur wedstrijd kwamen de meeste deelnemers een eerste keer naar de pits om bij te tanken en eventueel banden te wisselen. De prototypes, en dan vooral leider Bellarosa, konden heel lang doorrijden en zien zo hun voorsprong nog wat groter worden. Voorlopig blijft Bellarosa aan de leiding in de Avelon Wolf #45, gevolgd door twee merkgenoten; de beide wagens van Bas Koeten Racing #24 en #42.
  • LTF
Op de vierde plaats volgt de Norma van Deldiche Racing, gevolgd door de eerste GT, de #99 Belgium Racing Porsche. Dylan Derdaele diende al na één uur en twintig minuten binnen te komen voor brandstof, terwijl diende men ook een deur van de auto te vervangen omdat de spiegel er tijdens het dubbelen werd afgereden. De concurrentie in de GT-klasse, de Porsches #4 van Vandereyt en de #8 van MExT Racing, kwamen bovendien in dezelfde ronde om brandstof.

Comparex Racing by EMG - BMW M3 GTR
Comparex Racing by EMG - BMW M3 GTR
De andere auto van Belgium Racing (#1) stond liefst 18 minuten stil in de box door problemen met het stuurhuis. Ook de #21 BMW van Comparex Racing kende geen probleemloze start; Steve Vanbellingen kreeg in de Bianchi-bocht een tik mee van één van de prototypes en verloor daardoor heel wat tijd nadat de ophanging rechtsachter schade opliep. De #96 Van Der Horst BMW liep dan weer een lekke band op, bovendien diende het team de auto na de pitstop in gang te duwen en kregen ze daarvoor tot overmaat van ramp een 10 seconden stop-and-go penalty. De #44 BMW van de familie Pampel eindigde na een remprobleem in de grindbak, maar kon mits wat hulp zijn weg vervolgen.

Foto: Racing International Photography & Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Belcar Endurance op zaterdag 29 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons