van der Horst

24H Zolder: Nabeschouwing Avelon Racing

Schitterend zomerweer, een goed gevuld deelnemersveld en 25.000 toeschouwers die de weg naar Circuit Zolder wisten te vinden: het zijn enkele basiselementen die de 24 Hours of Zolder 2015 tot een geslaagd editie maakten. Een editie waarin het Italiaanse Avelon Formula door de pechduivel niet gespaard werd, maar door de inzet van de rijders en de technische crew alsnog een knappe tweede plaats algemeen wist te behalen met het trio Ivan Bellarosa - Guglielmo Belotti - Christophe Geoffroy (Wolf GB08 #45). Winst in de divisie Prototype en in de klasse zorgen er bovendien voor dat Ivan Bellarosa gekroond wordt als eindoverwinnaar in de Belcar Trophy 2015…
  • LTF
Met de pole positie die behaald werd tijdens de kleddernatte kwalificatiesessie op donderdag begon de meeting voor de Zolderse etmaalrace alvast goed voor Avelon Formula. “We wisten dat het een spannende strijd zou worden om die pole binnen te halen. De weersomstandigheden waren alles behalve goed, maar de eerste opdracht was geslaagd en daar waren we logischerwijze tevreden mee”, aldus snelle jongen Ivan Bellarosa. De start van de race verliep vlot, al bleef de tegenstand vrij goed in de buurt van de leidende Wolf GB08 #45, aangezien het team had gekozen voor een afwachtend wedstrijdbegin. Ook de tweede wagen van het team (De Val – De Val – Hudspeth – Emanuele) deed het voortreffelijk en rukte op naar de vierde plaats. “Al vrij snel manifesteerden zich enkele problemen op deze wagen en een uitstapje in de grindbak zorgde voor wat schade en deed de bolide ver terugvallen in het klassement”, verklaart Maurizio Bellarosa. “Ook onze wagen aan de leiding werd niet gespaard van pech en ondanks alle inzet van de rijders en het team bleek een tweede plaats het hoogst haalbare.”

“Ons hoofddoel was om de race te winnen en daar zijn we ondanks alle voorbereidingen niet in geslaagd. Het waren hoofdzakelijk problemen met de paddle shift en met de kabel van de versnellingsbak die ervoor gezorgd hebben dat we in totaal zo’n 29 ronden verloren. Dat we er daarvan nog 11 konden goedmaken in een tijdspanne van minder dan 6 uren bewijst niet enkel de snelheid van de bolide, maar ook dat de technische crew en de rijders wel degelijk klaar waren voor deze race”, vertelt Dries De Smet, teammanager van de Wolf GB08 #45. “Als dit… Indien dat… Met de woordjes ‘als’ en ‘indien’ zou men de hele wereld kunnen veranderen, maar zo werkt het dus niet. De realiteit is dat Belgium Racing voor de derde opeenvolgende maal de 24 Hours of Zolder op het palmares schrijft en dat de Wolf #45 als tweede over de finishlijn reed. Samen met de familie Bellarosa wens ik Patric Derdaele en zijn hele team van harte proficiat voor dit huzarenstukje en de lovende woorden die Patric me toesprak kort voor het einde van de wedstrijd zullen mij bijblijven. We halen met Ivan Bellarosa de titel binnen in de Belcar Trophy 2015 en daarmee zijn we natuurlijk tevreden. Er werden in dit kampioenschap telkens punten uitgedeeld algemeen, in de divisie en in de klasse, dus negen keer in totaal. Als je daarvan 8 keer de volle buit pakt en 198 van de 200 punten binnenhaalt dan ben je wel degelijk de verdiende kampioen. Maar die negende keer en de twee overige punten hadden we er natuurlijk wel graag bij gehad”, besluit De Smet.

Avalon Racing Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 1 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons