van der Horst

24H Zolder: Nabeschouwing Steve Vanbellingen

De 24 Uur van Zolder leeft opnieuw. Comparex-rijder Steve Vanbellingen was op de afspraak met een BMW M3 GTR van EMG Motorsport, die hij deelde met Erik Bruynoghe, Tom en Dirk Van Rompuy. Het werd allesbehalve een makkelijke wedstrijd, maar het doorzettingsvermogen van rijders en team werd beloond met een zilveren medaille in de Toerismecategorie T-2.
Vanbellingen heeft echter niet alleen genoten van de strijd op de baan, maar ook van de uitgelaten sfeer in de paddock en binnen het team.

Voor Steve Vanbellingen was de 24 Uur van Zolder een belangrijke afspraak op de kalender, die de Leuvenaar had voorbereid tijdens de twee voorafgaande wedstrijden van de Belcar Trophy op diezelfde omloop. Die voorbereiding wierp zijn vruchten af, want de 37ste editie van de Limburgse etmaalrace werd een ware uitdaging voor mens en machine.

“Op donderdag trakteerden de weergoden ons op onophoudelijke regenbuien tijdens de vrije trainingen en kwalificaties”, doet Vanbellingen zijn verhaal. “Het was dus zaak om de wagen heel te houden voor de wedstrijd, maar aan de andere kant hadden we wel een geweldige afstelling gevonden die ons de dertiende startplaats opleverde, op een peloton van meer dan zestig wagens!” Een meer dan geslaagd debuut van het weekend dus, maar het volledige team wist dat het zwaarste nog moest komen.

Op zaterdag en zondag geen plensbuien in Zolder, maar wel tropische temperaturen, die maar liefst 25 000 toeschouwers naar de omloop vlak bij Hasselt lokten. “Dankzij de uitstekende verluchting in de wagen bleven de rijders nog min of meer gespaard, maar ook de mechaniek hield het ondanks de hitte probleemloos vol. Jammer genoeg waren we tot viermaal betrokken in een aanrijding, die ons niet alleen de zege bij de toerwagens, maar misschien ook wel een algemeen podium gekost hebben.” Het team liet het hoofd echter niet hangen en leverde telkens weer prachtig werk, waardoor de Comparex-rijder niet uit de wedstrijd verdween.

“We werden drie keer geraakt door een prototype”, legt Vanbellingen verder uit. “Die wagens liggen zo dicht bij de grond dat het vaak aartsmoeilijk is om ze te zien aankomen. De ophanging van onze BMW kende moeilijke tijden. Maar de herstellingen van het team getuigden van kennis van zaken, waardoor we telkens weer in de aanval konden en tijd wisten goed te maken. Een tweede plek in onze categorie T-2 was dan ook het resultaat en ik denk niet dat we ergens spijt van moeten hebben.”

Afsluiten wil Vanbellingen met een laatste dankwoord aan het team. “Ondanks de brute pech bleef de sfeer optimaal. Ook de samenwerking met de andere rijders verliep perfect. In deze omstandigheden kan ik niet wachten om de 24 Uur van Zolder opnieuw te betwisten!”

Vanbellingen Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 1 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons