van der Horst

24H Zolder: Nabeschouwing Ward Sluys

Naast zijn vaste deelname in de Supercar Challenge, had Oost-Vlaming Ward Sluys de 37ste editie van de 24 Uur van Zolder met rood aangekruist in zijn agenda. Samen met Daniel Colembie, Benoit Dupont, Heinz Bonnarens en Michael Verhagen stond de Prodiaxo-rijder aan de eindmeet van de slopende Limburgse etmaalrace, maar op de koop toe won hij met JR Motorsport ook de Silhouette-klasse. “Zonder enkele problemen was er nog veel meer mogelijk geweest, maar we hebben geen spijt en kijken nu al vol ongeduld vooruit naar de volgende wedstrijd van de Supercar Challenge”, klinkt het bij Sluys.
  • St. Paul
Maar liefst 25 000 toeschouwers zagen hoe de BMW M4 Silhouette in tropische weersomstandigheden vanop de 23ste startplaats aan het avontuur van de 24 Uur van Zolder begon. Op donderdag was de regen echter van de partij voor de vrije oefenritten en de kwalificatieronden. “We hebben dan ook de logische beslissing genomen om niet op zoek te gaan naar een snelle rondetijd. De startplaats heeft geen enkel sportief belang in een wedstrijd over 24 uur en we hadden vooral ook geen zin om het team nog voor de start van de race aan het werk te zetten om eventuele schade te herstellen.”

Een verstandige aanpak die ook werd doorgezet in het wedstrijdbegin, waarin de BMW M4 in de kleuren van Prodiaxo en BMW Concessie Van den Broeck gestaag kon opklimmen in het klassement, zonder onnodige risico’s te nemen. “Maar met een startveld van meer dan zestig wagens en heel wat rijders met weinig ervaring is het allesbehalve eenvoudig om uit de problemen te blijven. Zowel ik als een van mijn teamgenoten werden dan ook op een gegeven moment het slachtoffer van een aanrijding met een concurrent. Verder ging er op zondagmiddag ook kostbare tijd verloren toen de versnellingsbak moest vervangen worden.” Toch kon JR Motorsport, het vaste team van Ward Sluys in 2015, nog de Silhouette-klasse op zijn naam schrijven. “Het voornaamste doel was om aan de eindmeet te staan, maar de zege in onze klasse is natuurlijk heel mooi meegenomen”, vult Sluys nog aan.

Verder alleen maar tevreden gezichten bij het Nederlandse team. “De rondetijden waren zeker en vast op niveau en het volledige team heeft zich het hele weekend kunnen amuseren. We beseffen dat zonder pech ook het podium in de toerisme-klasse tot de mogelijkheden had behoord, maar dat is nu eenmaal racen. We kunnen onszelf niets verwijten en hebben er bovendien opnieuw een onvergetelijke ervaring opzitten.”

Alle blikken zijn nu gericht naar de Britse omloop van Brands Hatch, waar over twee weken de zesde afspraak van de Supercar Challenge op het menu staat. Ward Sluys verdedigt er samen met Frédérique Jonckheere de derde plaats in de GTB-klasse. “Meer nog, we kunnen de titel nog altijd als onze ambitie beschouwen”, stelt Ward Sluys. “We zijn in een cruciale fase van het seizoen aanbeland waar de wagen het al eens wat sneller laat afweten. Dat is bij ons geen zorg, aangezien we naar Groot-Brittannië trekken met een gloednieuwe BMW M4 Silhouette, waarmee we onze concurrenten het vuur aan de schenen willen leggen. Let op mijn woorden!” lacht Sluys op het podium van Zolder.

Ward Sluys PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 1 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons